Call of Duty: Modern Warfare - White Phosphorus

Call of Duty: Modern Warfare i hardt vær etter avdukingen av spillets «killstreaks»

Belønner spillere med omstridt kjemisk våpen.

Activision

Activision lader denne uken opp til den offisielle avdukingen av flerspillerdelen i Call of Duty: Modern Warfare – som kommer 1. august. I den forbindelse avslørte utgiveren nylig at «killstreaks» vender tilbake til spillet, men kunngjøringen har skapt furore i sosiale medier.

Hvit fosfor

Blant belønningene man får for å eliminere gjentatte motspillere uten å dø er nemlig muligheten til å slippe bomber med hvit fosfor på slagmarken. Det omstridte kjemiske våpenet er kjent for å påføre grusomme brannskader til sine ofre, og bruken er blant annet kraftig regulert av Genèvekonvensjonene.

Som Activision har fortalt tidligere skal Call of Duty: Modern Warfare rette søkelyset mot de grusomme realitetene ved krig. Mange reagerer derfor på at spillet deler ut et såpass omstridt våpen som en belønning.

På blant annet Twitter og Reddit har flere sammenlignet bruken av hvit fosfor i Modern Warfare med måten det ble demonstrert i Spec Ops: The Line fra 2012.

Som Eurogamer-reporter Emma Kent påpeker ble hvit fosfor brukt i sistnevnte for å illustrere hvordan krig benyttes som uskyldig moro i spill. Kontrasten er dermed ganske stor til Call of Duty-varianten, som vil at spillere først knerter en drøss med fiender slik at de kan brenne ihjel enda flere.

På den annen side kommenterer mange at Call of Duty i alle år har brukt atombomber som en «killstreak»-belønning. Overgangen til et annet omstridt våpen er derfor kanskje ikke like drastisk som enkelte skal ha det til.

Activision har foreløpig ikke kommentert kritikken, og det gjenstår å se hvorvidt utgiveren vil uttale seg om saken under flerspilleravsløringen på torsdag. Call of Duty: Modern Warfare kommer til PC, PlayStation 4 og Xbox One den 25. oktober i år.

Vi prøvde Call of Duty: Modern Warfare i sommer.
Det nyeste spillet fra den kjente serien overrasket oss »

Siste fra forsiden