Call of Duty-skapernes nye spill er Titanfall

Call of Duty-skapernes nye spill er Titanfall

Respawn tar i bruk Valves Source-motor og Microsofts skyteknologi.

Det første spillet fra Call of Duty-avhopperne i Respawn Entertainment heter Titanfall. Spillet skal utgis på Xbox One, Xbox 360 og Windows. Dette melder Game Informer i sitt kommende juli-blad, som en ivrig NeoGAF-bruker har fått snappet opp litt før bladet egentlig skulle komme på mandag.

Titanfall er skapt med Valves Source-motor, og skal benytte seg av Microsofts skyteknologi, Azure. Fokuset ligger på flerspiller, noe som ikke er så rart med tanke på mange Respawn Entertainment-ansattes tidligere arbeid med Call of Duty i Infinity Ward.

Ta på deg «mech»-drakten

I spillet dreier skytespillet seg om store «mechs», svære kamproboter, som kalles Titans. Disse kan man enten ta kontroll over selv, eller programmere til å gå inn i kamp. Microsofts skyteknologi, Azure, som de hauset opp under Xbox One-konferansen for et par uker siden, skal sørge for at den kunstige intelligensen oppfører seg, samt hjelpe med spillets fysikk og dedikerte servere. Hvordan dette fungerer i praksis, og hvor mye effekt skyteknologien egentlig har, er det litt vanskelig å spå.

Det lekkede magasincoveret. (Bilde: NeoGAF-bruker «Cartman86»>)
Det lekkede magasincoveret. (Bilde: NeoGAF-bruker «Cartman86»>)

Artikkelen forteller angivelig også at kampkartene strøs med maskinstyrte fiender.

– Horder av A.I.-soldater strømmer inn og ut av bygninger på store kampkart, mens forsyninger slippes fra droppskip over deg, skal det stå i artikkelen.

Siden det innlemmes A.I.-styrte fiender og lagkamerater, og siden spillerne tåler en god slump skudd før de segner om, skal Titanfall være lettere å komme inn i for nybegynnere enn konkurrerende skytespill.

Historiefortellingen skal i følge bladet følge i fotsporene til Left 4 Dead. Vi antar at det betyr at man i hvert kart går gjennom ulike scenario, ikke ulikt Valves skytespillserie.

Ifølge NeoGAF-brukeren «Cartman86» forteller bladet at Xbox 360-utgaven utvikles av et annet studio. Titanfall slippes etter planen sommeren 2014.

– Du finner meg på bunnen av en flaske

Game Informer-redaktør Andrew Reiner virker forutsigbart nok å ikke å være begeistret for lekkasjen. Han tyr til Twitter for å få utløp for litt frustrasjon.

– I dag skulle jeg egentlig være begynnelsen på en fin ferie før E3, kvitret han etter lekkasjen.

– Trenger du meg, finner du meg på bunnen av en flaske, fortsetter sørgesangen.

Fikk fyken av Activision

Ett av de to bildene vi har fått se av Titanfall tidligere.
Ett av de to bildene vi har fått se av Titanfall tidligere.

Titanfall er Respawn Entertainments første spill etter at studioet ble stiftet i 2010. Studioet ble stiftet av Infinity Ward-stifterne Vince Zampella og Jason West, etter at de ble kastet på dør ut av studioet de var med å starte. En drøss av andre Infinity Ward-ansatte hoppet av Call of Duty-studioet, og ble i stedet med i det nystiftede studioet ikke lenge etter. Jason West har nå forlatt studioet.

Vi har visst at gjengen har jobbet med et skytespill i en god stund allerede, men frem til nå har det vært sparsommelig med detaljer. Vi regner med at vi får høre og se enda mer nå spillsirkuset E3 begynner kommende mandag. I år sender vi tre journalister over Atlanterhavet som skal dekke den ukeslange messen.

Les også: Call of Duty-gründerne har snart «noe» å vise

Kommentarer (13)

Forsiden akkurat nå

Til toppen