Call of Duty-skapernes nye spill er Titanfall

Respawn tar i bruk Valves Source-motor og Microsofts skyteknologi.

Det første spillet fra Call of Duty-avhopperne i Respawn Entertainment heter Titanfall. Spillet skal utgis på Xbox One, Xbox 360 og Windows. Dette melder Game Informer i sitt kommende juli-blad, som en ivrig NeoGAF-bruker har fått snappet opp litt før bladet egentlig skulle komme på mandag.

Titanfall er skapt med Valves Source-motor, og skal benytte seg av Microsofts skyteknologi, Azure. Fokuset ligger på flerspiller, noe som ikke er så rart med tanke på mange Respawn Entertainment-ansattes tidligere arbeid med Call of Duty i Infinity Ward.

Ta på deg «mech»-drakten

I spillet dreier skytespillet seg om store «mechs», svære kamproboter, som kalles Titans. Disse kan man enten ta kontroll over selv, eller programmere til å gå inn i kamp. Microsofts skyteknologi, Azure, som de hauset opp under Xbox One-konferansen for et par uker siden, skal sørge for at den kunstige intelligensen oppfører seg, samt hjelpe med spillets fysikk og dedikerte servere. Hvordan dette fungerer i praksis, og hvor mye effekt skyteknologien egentlig har, er det litt vanskelig å spå.

Det lekkede magasincoveret. (Bilde: NeoGAF-bruker «Cartman86»>)

Artikkelen forteller angivelig også at kampkartene strøs med maskinstyrte fiender.

– Horder av A.I.-soldater strømmer inn og ut av bygninger på store kampkart, mens forsyninger slippes fra droppskip over deg, skal det stå i artikkelen.

Siden det innlemmes A.I.-styrte fiender og lagkamerater, og siden spillerne tåler en god slump skudd før de segner om, skal Titanfall være lettere å komme inn i for nybegynnere enn konkurrerende skytespill.

Historiefortellingen skal i følge bladet følge i fotsporene til Left 4 Dead. Vi antar at det betyr at man i hvert kart går gjennom ulike scenario, ikke ulikt Valves skytespillserie.

Ifølge NeoGAF-brukeren «Cartman86» forteller bladet at Xbox 360-utgaven utvikles av et annet studio. Titanfall slippes etter planen sommeren 2014.

– Du finner meg på bunnen av en flaske

Game Informer-redaktør Andrew Reiner virker forutsigbart nok å ikke å være begeistret for lekkasjen. Han tyr til Twitter for å få utløp for litt frustrasjon.

– I dag skulle jeg egentlig være begynnelsen på en fin ferie før E3, kvitret han etter lekkasjen.

– Trenger du meg, finner du meg på bunnen av en flaske, fortsetter sørgesangen.

Les også
Sony stenger SOCOM- og MAG-serverar

Fikk fyken av Activision

Ett av de to bildene vi har fått se av Titanfall tidligere.

Titanfall er Respawn Entertainments første spill etter at studioet ble stiftet i 2010. Studioet ble stiftet av Infinity Ward-stifterne Vince Zampella og Jason West, etter at de ble kastet på dør ut av studioet de var med å starte. En drøss av andre Infinity Ward-ansatte hoppet av Call of Duty-studioet, og ble i stedet med i det nystiftede studioet ikke lenge etter. Jason West har nå forlatt studioet.

Vi har visst at gjengen har jobbet med et skytespill i en god stund allerede, men frem til nå har det vært sparsommelig med detaljer. Vi regner med at vi får høre og se enda mer nå spillsirkuset E3 begynner kommende mandag. I år sender vi tre journalister over Atlanterhavet som skal dekke den ukeslange messen.

Les også: Call of Duty-gründerne har snart «noe» å vise

Siste fra forsiden