Call of Duty-veteran med zombiespill

Human Element kommer fra Infinity Wards mangeårige ansikt utad.

Det er ikke bare den kjente duoen West og Zampella som har forlatt Call of Duty-skaperen Infinity Ward. Studioets kjente «kreative strategiker» Robert Bowling forsvant også, men han fulgte ikke med sine tidligere sjefer til Respawn Entertainment. I stedet startet han sitt eget utviklerstudio, Robotoki Entertainment. Nå vet vi hva studioet jobber med.

Det første spillet til Bowling og hans Robotoki heter Human Element, og er et zombiespill som kommer til neste-generasjons konsoller, PC, mobil og nettbrett i 2015. Spillet, som vi utvilsomt får mye mer informasjon om i forbindelse med E3, ser ut til å by på mye frihet. Du starter nemlig spillet ved å velge mellom tre ulike klasser og tre ulike identiteter. Klassene er «action», «intelligens» og «sniking», mens identitetene er «overleve alene», «overleve med en partner» og «overleve med et barn».

Ifølge Bowling vil måten du starter spillet på være med å bestemme hvordan spillet vil utarte seg og hvordan du kan påvirke verden rundt deg.

– Zombienes største styrke er den voldsomme frykten de skaper hos oss, de overlevende. Denne frykten får oss til å gjøre utrolige ting for å overleve, sier Bowling til det amerikanske bladet GameInformer, som har fått eksklusiv informasjon om spillet for sitt neste nummer.

Bowling har også røpet noen detaljer for nettstedet Venturebeat, og som i mange av de beste zombiehistoriene er det ikke de vandøde som er i sentrum for opplevelsen, men menneskene:

– Vi fokuserer på å skape en verden, og en verden er bygd opp av varierte mennesker, -typer og -identiteter. Hvis du ønsker å være den actionfokuserte «skytefyren» er det flott. Men vi tror at en verden bygd opp av varierte egenskaper og stiler er mye mer interessant enn en verden full av soldater. Vi ønsker å utforske en type verden hvor spillertyper kan komme i konflikt med hverandre, selv om de deler samme mål.

Er dette en indikasjon på at spillet vil få et flerspillerfokus, litt som den populære ArmA II-modifikasjonen Day Z? Vi finner utvilsomt ut mye mer på E3, hvor vi forøvrig også har avtalt å møte skaperen av nettopp Day Z.

Les også: Call of Duty-konflikten er over
Les også: Tidligere Call of Duty-topp åpner nytt studio

Siste fra forsiden