Cannon Fodder 3 ute på engelsk

Har russerne laget en verdig oppfølger?

Klassiske Cannon Fodder ble utviklet av den for lengst nedlagte utvikleren Sensible Software, og rettighetene til serien eies av britiske Codemasters. For en stund siden fikk imidlertid russiske GFI lov til å lage Cannon Fodder 3, som i utgangspunktet kun skulle lanseres i de russisktalende markedene.

Nå er imidlertid spillet ute på engelsk. Det kan lastes ned eksklusivt fra GamersGate. Dermed kan du finne ut om GFI har klart å lage en trofast og verdig oppfølger til Sensibles satiriske krigsspill.

Eksplosivt.

Cannon Fodder 3 følger i originalenes fotspor, men selv om handlingen sees fra fugleperspektiv er grafikken i 3D og vi får massevis av spesialeffekter.

Spillet omhandler militære grupperinger i Europa, Asia og Afrika, som har funnet ut at en verdensomspennende diktatorstat er veien å gå. Disse må du stoppe, koste hva det koste vil. Hjelpemidlet ditt er en liten hær av unge menn og kvinner, som er klare til å reise dø for saken din. Og dø vil de, for spillet heter ikke Cannon Fodder uten grunn.

Utviklerne skryter blant annet av ødeleggbare miljøer og vann som skal oppføre seg på en realistisk måte. I tillegg vil oppdragene foregå i varierte omgivelser, inkludert det ytre rom.

PC-versjonen av det første Cannon Fodder-spillet er forøvrig tilgjengelig på Good Old Games.

Siste fra forsiden