Carrier Command kommer i september

Nyversjonen av det unike åttitallsspillet er ikke langt unna.

Carrier Command var et åpent krigsspill som kom ut i 1988. Her fikk spillerne kommandoen over et stort hangarskip, og måtte bruke dette som den mobile basen for en stor militæroperasjon. Du kunne sende ut en rekke ulike fartøyer og kontrollere dem selv, i et forsøk på å gradvis ta over ei godt forsvart øygruppe.

Snart får det kritikerroste spillet en nyutgave, fra tsjekkiske Bohemia Interactive og deres interne studio Black Element Software. Spillet heter Carrier Command: Gaea Mission, og slipper deg løs i et enormt spillområde som inkluderer 33 unike øyer og seks ulike klimasoner. Du får kjempe i lufta, på landjorda og på havet, og spillet kombinerer første- og tredjepersons action med strategiske elementer.

Storkrig i åpne miljøer.

Bohemia Interactive sendte nylig ut en pressemelding hvor de annonserte spillets «galaktiske» utgivelsesdato. Det vil si at enten du er i Europa, USA eller i bane rundt Alpha Centauri skal du kunne gå til innkjøp av spillet 27. september. Versjonene til PC og Xbox 360 slippes samtidig.

I samme pressemelding har Bohemia-sjef Marek Španěl fortalt litt om hvorfor selskapet, som er mest kjent for sin ArmA-serie, har tatt på seg jobben med å bringe Carrier Command tilbake:

– Jeg og min bror, Ondrej, var fullstendig hektet på å spille Carrier Command på vår Atari ST. Faktisk var dette spillet som inspirerte oss til å utvikle spill selv. Nå, nesten 25 år etter at originalen kom ut, er det spennende å se at vår nytolkning, Carrier Command: Gaea Mission, finner veien til det enorme konsollpublikumet og det massivt utvidede publikumet på PC.

I Europa vil spillet utgis i samarbeid med et annet kjent åttitallsnavn, nemlig Mastertronic. Britene vil distribuere de fysiske kopiene av spillet, på begge plattformer.

Les også: Storkrig i nye Carrier Command
Les også: Bohemia kjøper seg opp

Siste fra forsiden