Catwoman låses opp med engangskode

Handler du Batman: Arkham City brukt så kan du måtte kjøpe historieinnhold.

Nettpassordningene, hvor spill kommer med en engangskode knyttet til én bruker for spilling over Internett, har blitt en snakkis. Stadig flere utgivere benytter seg av slike grep, senest Bioware med Mass Effect 3, noe mange spillere reagerer negativt på.

Slike løsninger betyr nemlig at utleiespill, bruktspill og titler man eventuelt bytterlåner innad i vennegjengen begrenses av hvem som har aktivert koden. Innholdet knyttes som regel opp mot spillernes unike bruker.

Batman!

Warner Brothers gjør et stadig mer kontroversielt grep i Batman: Arkham City. Her låses nemlig enspillerinnhold også med en slik kode, nærmere bestemt figuren Catwoman. Den kvinnelige antihelten har en egen historiedel, som anslås å utgjøre ti prosent av den totale spillingen, og må kjøpes om koden allerede er brukt. Det skriver Gamespot.

Ufullstendig opplevelse

Du må ha tilgang til Catwoman for å låse opp alle smågåtene i spillet, på grunn av hennes unike bevegelighet. Man må altså ut med rundt 60 norske kroner eller 800 Microsoft Points for å virkelig fullføre spillet om koden allerede er brukt. Dette kan markere en trend blant utgiverne fremover, der kampen mot bruktsalg berører forbrukerne i større grad.

Vi har sett på Batman: Arkham City tidligere, i tillegg til å spille det litt, og spillet ser svært spennende ut. Utgivelsen er satt til 21. oktober i år, for både PC, Xbox 360 og PlayStation 3.

Les også: Ny spillportal med bruktsalg
Les også: – Bruktsalg verre enn pirater

Siste fra forsiden