City of Heroes stenges som planlagt

Til tross for heltemodig innsats hos spillerne.

Den store ulempen med massive flerspillerspill er at den dagen utgiveren av en eller annen grunn beslutter å stanse driften av spillet, mister vi muligheten til å oppleve spillene. Der eldre enspillerspill stort sett fortsatt er like spillbare som de var da de kom ut, i alle fall om du har riktig utstyr til å kjøre dem, blir onlinespillene borte for alltid.

Superheltspillet City of Heroes er det ferskeste MMORPG-spillet som har fått dødsdommen av utgiverne sine. Dette til tross for at det fortsatt spilles av mange, som i løpet av årene har opparbeidet seg et tett forhold til både figurene sine og den virtuelle verden de lever i.

Kort etter at utgiver NCsoft annonserte spillets nedleggelse startet en storstilt kampanje for å redde det. I tillegg til underskriftskampanjer har de blant annet samlet 5000 spillere til en offentlig demonstrasjon mot nedleggelsen inne i selve spillet, samlet penger til en bedre middag for de snart arbeidsløse utviklerne hos Paragon og sendt kapper og masker til NCsoft-ansatte.

Nå har NCsoft svart spillets tilhengere, men det var neppe svaret de hadde håpet på:

Helter og skurker.

– Vi ønsker å fortelle at deres stemmer har blitt hørt og deres bekymringer har blitt vurdert nøye. Vi setter stor pris på de overveldende, konstruktive og positive meldingene i e-postene, brevene og pakkene dere har sendt for å støtte spillet. Beslutningen om å stenge Paragon Studios og forberede nedleggelsen av City of Heroes var ikke lett. Vi har utforsket alle mulighetene, inkludert det å selge studioet og rettighetene til City of Heroes, men våre forsøk på å finne løsninger har ikke hatt suksess. City of Heroes har en spesiell plass i hjertene våre, og vi vil sikre at ryktet og minnene vi deler fra spillet vil avsluttes på topp, sier de.

Videre minner de spillerne om at de arrangerer en rekke eventer og annet i spillet for å markere de siste dagene før nedleggelsen. Etter hele åtte år i drift blir City of Heroes skrudd av for godt om litt under to måneder, den 30. november.

Les også: City of Heroes blir film
Les også: Bli sjefen til superheltane

Siste fra forsiden