Civilization V får ny utvidelse

Brave New World øker fokus på kultur og diplomati.

2K Games har annonsert en ny ekspansjonspakke til strategispillet Sid Meier's Civilization V. Pakken heter Brave New World, og skal lanseres både på Windows og Mac i sommer.

Pakken introduserer internasjonal handel, og skal fokusere på kultur og diplomati. Spillerens innflytelse rundt om i verden vil påvirkes av underverker, og spillerne får også velge ideologi for sivilisasjonen sin og påvirker resten av verden via globale resolusjoner i den nye World Congress. En ny, kulturfokusert måte å vinne spillet på introduseres også.

Det nye handelssystemet lar deg skape handelsruter mellom byer, og her må du ta hensyn til at det for eksempel kan være risikabelt å handle med byer langt borte, selv om belønningene kanskje er høyere jo mer eksotisk handelspartneren din er. Du kan også handle med egne byer, og for eksempel sende mat og ressurser til nye byer i villmarken.

Bilde fra utvidelsen.

Mange nyheter

Selvsagt får vi en rekke nye sivilisasjoner, enheter og bygninger. Totalt introduseres ni nye sivilisasjoner, hver med sine egne unike egenskaper, bygninger og ledere, og pressemeldingen trekker frem Polen, som ledes Kong Kasimir III.

Pakken gir oss også åtte nye underverker, inkludert Parthenon, Broadway og Uffizi-palasset. Om du har lyst på noe annet enn den tradisjonelle spillmodusen får du også to nye scenarier. I det ene får du ta del i den amerikanske borgerkrigen, og i det andre får du bli med i kolonimaktenes kamp om Afrikas rikdommer.

Brave New World er den andre store ekspansjonspakken for Civilization V. Den første var Civilization V: Gods and Kings, som den stormannsgale spillanmelderen Marius Kjørmo vas svært begeistret for:

– Når det tar to år før man kommer ut med en utvidelsespakke bør den inneholde noe skikkelig snacks. Spesielt med tanke på at Firaxis har vært beinharde på å selge knøttsmå ekstrapakker til blodpris helt siden lanseringen av Civilization V. Gods & Kings er heldigvis ikke en slik. Den inneholder en rekke nytt innhold som både beriker hoveddelen av spillet og byr på noen alternative scenarier du kan leke deg med, skrev han i anmeldelsen.

Les også: Anmeldelse: Civilization V
Les også: Nytt spill fra mannen bak Civilization V

Siste fra forsiden