Civilization VI får snart to nye spillbare fraksjoner

Oppdatert: 2K har annonsert at den andre fraksjonen er Makedonia.

Oppdatering 23. mars: I en ny bloggpost på spillets nettsider bekrefter 2K at fraksjon nummer to blir Makedonia, som ledes av Aleksander den store.

Se hvordan det blir å spille som Makedonia i Civilization VI. (Video: 2K)

Fraksjonen har et sterkt fokus på krigføring, og Aleksanders spesialegenskap – To the World's End – lar enhetene krige over lengre perioder uten å bli slitne. I tillegg belønnes «Macedon»-spillere ekstra når man erobrer byer.

Makedonia har to unike enheter – fotsoldatene Hypaspist og de ridende Hetairoi – som kan gjøre vei i vellinga tidlig i en kampanje. Den unike bygningen Basilikoi Paides belønner spillere for å trene opp nye soldater.

Lanseringsdatoen for utvidelsene er enda ikke bekreftet.

Opprinnelig sak følger.

2K og Firaxis annonserte tirsdag to utvidelser til Civilization VI, som etter planen skal lanseres i løpet av våren. Hver av utvidelsene introduserer én ny spillbar fraksjon, og den første av de to lar spillere prøve seg som Persia.

Persia ledes av Cyrus the Great – eller Kyros II den store på norsk – og er tilpasset for spillere som liker å bygge opp riket sitt, men som samtidig ikke er redde for å gå til angrep.

Persia lar spillere både bygge opp riket sitt...
2K

Belønnes for overraskelseskrig

...og gå til angrep med de staute «Immortal»-krigerne.
2K

Cyrus' spesialegenskap lar alle Persia-enheter flytte seg lengre på kartet hver gang man erklærer «Surprise War» – overraskelseskrig – mot en annen fraksjon. Persia-kongen slipper også unna med mildere diplomatiske straffer når han plutselig går til krig.

Fraksjonens unike enhet – kalt Immortals – stiller med godt angrep og solid forsvar i nærkamp, og kan i tillegg angripe på avstand. Persia byr i tillegg på den unike Pairidaeza-effekten, som plasseres på et felt for å gi kultur, gull og andre bonuser til området.

2K har foreløpig ikke annonsert en eksakt slippdato for Persia-utvidelsen. Vi vet heller ikke når vi kan vente den andre utvidelsen, eller hvilken fraksjon den vil inneholde. Begge pakkene blir gratis for alle som kjøpte «Digital Deluxe»-utgaven av Civilization VI, men kan også kjøpes separat.

Les også
Anmeldelse: Sid Meier's Civilization VI

Utgiveren lovet ellers en rekke forbedringer til balansen i spillet og flerspillerdelen, samt en opprydding i forskjellige problemer. Dette skal bli tilgjengelig for alle som eier strategispillet.

Har du enda ikke prøvd Civilization VI har du sjansen nå.
Strategispillet fikk nylig en gratis demo »

Siste fra forsiden