Cliff Bleszinski forlater Epic Games

Gears of War-skaperen skal ta seg en pause fra industrien.

Epic Games fortalte i går kveld at en av deres mest kjente og velrennomerte spilldesignere, Cliff Bleszinski, har bestemt seg for å forlate selskapet. Bleszinski har vært en del av Epic siden nittitallet, og føler det er på tide med nye utfordringer.

– Jeg har gjort dette siden jeg var en tenåring, og sett bort fra en arbeidspause i fjor har jeg kjørt på uten avbrekk. Jeg vokste bokstavelig talt opp i denne bransjen, som Mike [ Epic Games’ leder, Dr. Michael Caps, journ.anm] liker å si, og nå som jeg har vokst opp er det på tide med en pause, skriver Bleszinski i sin avskjedsmelding på Epics nettsider.

Cliff Bleszinski. (Foto: Michael Li)

Cliff Bleszinski har stått bak noen av industriens største titler, og regnes som en av spillindustriens ledende designere. Gamle gromgutter husker nok plattformspillet Jazz Jackrabbit og Unreal-serien godt, mens den yngre garde kanskje er mer kjent med den karismatiske designeren på grunn av Gears of War-serien på Xbox 360.

– Jeg kommer til å savne prosjektene, spilltestingen, debattene, og mest viktig, folkene. Epic ansetter kun de aller beste, og det har vært en fryd å jobbe med hver eneste en av dere på en daglig basis, uansett om du ble ansatt for bare noen uker siden, eller om du har vært med i årtier.

Ikke alene

Avskjeden kommer litt uventet på de fleste, ettersom Bleszinski har vært en av industriens standhaftige gallionsfigurer i lang tid nå.

Bleszinski er ikke den eneste veteranen som har forlatt industrien i det siste. For bare et par uker siden kunne de to BioWare-grunnleggerne Dr. Ray Muzyka og Dr. Greg Zeschuk fortelle at de ville søke nye eventyr utenfor spillbransjen, henholdsvis veldedig arbeid, og en øldagbok.

Les også: BioWare-grunnleggjarane forlet skuta Les også: Anmeldelse: Gears of War 3

Siste fra forsiden