Cliff Bleszinski jobber med «gratis» skytespill

Har signert utgivelsesavtale med koreanske Nexon.

Unreal Tournament 3. Dette bildet er neppe særlig representativt for Boss Keys nye spill, men siden vi ikke har fått noe bildemateriale får det holde.
Epic Games

Epic-veteranen Cliff Bleszinski, kjent som «CliffyB» og visstnok også «Huge Dude», har annonsert sitt nye spill. Det blir et førstepersons skytespill, og det har fått kodenavnet BlueStreak.

Omfavner retningen industrien er på vei

Spillet skal være gratis å spille, noe som vil si at utviklerne i stedet ønsker å tjene penger på ulike mikrotransaksjoner.

En logo!

– Å skape underholdende og minneverdige skytespill er i DNA-et mitt, og ved å gå over til «free to play» maksimerer vi det potensielle publikumet samtidig som vi omfavner den retningen industrien er på vei, sier Bleszinski i en pressemelding.

Han sier videre at han har brukt ett og et halvt år på planleggingen av spillet, og beskriver det som en ny vri på en gammel favoritt. Denne favoritten er nok Unreal Tournament, som sammen med Quake 3 Arena dannet den tidlige ryggraden i arenaskytespillsjangeren.

– Mange av kidsa som spiller Call of Duty ville neppe ant hva en skikkelig arena-skyter var om det traff dem midt i trynet, har «Huge Dude» tidligere sagt.

Ifølge pressemeldingen vil spillet gis ut av koreanske Nexon, som også har kjøpt seg inn i Bleszinskis nye studio, Boss Key Productions. De sier ikke noe om når vi kan forvente at spillet kommer i salg, men lite tyder på at det dukker opp med det aller første.

Bleszinskis gamle arbeidsgiver, Epic Games, jobber forøvrig også med et Unreal Tournament-spill.

Siste fra forsiden