Cliff Bleszinski planlegger nytt spillstudio

– Vil å la utviklerne ta den tiden de trenger for å treffe gull.

Siden Cliff Bleszinski pakket pulten og beinet ut av Epic Games' kontorer tidligere i høst, har det versert spekulasjoner om hva Gears of War-designeren ønsker å gjøre videre. Den gang fortalte karismakongen at en mye behøvd pause var på sin plass.

Nå kan det virke som om det kribler i utviklerens spillfot igjen.

I en samtale med G4s nå avdøde TV-show, X-Play (via IGN), forteller Bleszinski litt om hva han har i tankene for veien videre: et nytt spillstudio. Akkurat når disse planene skal settes ut i livet, og med hvem, vet han dog enda ikke.

Et av Cliff Bleszinskis første spill var plattformeventyret Jazz Jackrabbit.

– For å være ærlig ønsker jeg kun å skape et miljø der folk kan grave etter gull, for man har ikke alltid den beste idéen til å begynne med. Man må stole på prosessen og folkene, og ikke tvile. Spillutviklere og spilldesignere er såpass gode på å tenke seg godt om og å holde kustus på hverandre. Jeg ønsker bare å tillate gullgraving samtidig som jeg har tro på prosessen, forteller spillveteranen.

Et nytt Valve?

På mange måter høres det da ut som om dette nye studioet kommer til å låne et par sider fra Valve-håndboken. Half-Life-studioet er viden kjent for sin tålmodige tilnærming til spillutvikling, der prosjekter slippes når studioet føler de er ferdige.

Torsdag ertet Bleszinski også twitter-følgerne sine med et kodenavn på en av sine spillidéer.

- Ja, en av idéene jeg spekulerer på går under kodenavnet BlueStreak, deler han, uten å fortelle noe mer om hva dette er.

Les også: Cliff Bleszinski forlater Epic Games Les også: Meir Gears of War i vente

Siste fra forsiden