Close Combat debuterer på Steam

Tradisjonsrik strategiserie får ny utgivelse i sommer.

Slitherine / Matrix Games

Close Combat-serien er kjent for å by på beinhard 2D-strategi, noe den har gjort helt siden nittitallet. Nå debuterer serien på Steam, med Close Combat: Gateway to Caen.

I Gateway to Caen tar vi turen tilbake til Normandie under andre verdenskrig. Handlingen følger den britiske offensiven vest for Caen, kjent som Operation Epsom. Britene må krysse elva Odon og dermed omringe byen Caen, slik at de forsvarende tyskerne skal miste fotfestet og den allierte fremmarsjen inn i Europa kan fortsette.

Taktikk og strategi i fugleperspektiv.

Forsvar eller angrep

Som vanlig i denne typen spill får du muligheten til å kontrollere begge sider i konfikten. Tyskerne er i mindretall men bevæpnet til tennene, og britene har en svært tøff jobb foran seg.

I tillegg til å styre infanteri, får du blant annet kommandere artilleri og stridsvogner. Spillet inkluderer 65 ulike kjøretøyer, 36 typer infanterienheter og 77 forskjellige våpen. Handlingen foregår på 30 detaljerte kart.

Dette blir det siste todimensjonale Close Combat-spillet – riktignok et utsagn vi har hørt før – og skal ifølge Slitherine og Matrix Games by på bedre grafikk enn sine forgjengere. Du kan spille alene eller med andre, og det blir også mulig å skape egne brett.

Andre verdenskrig er fortsatt populær i strategispill.

Steam blir viktig for utgiveren

Under en pressekonferanse i går uttalte JD McNeil fra Slitherine at Steam blir en viktig plattform for selskapet fremover. Tidligere har de hatt mulighet til å distribuere utvalgte spill i butikker, men nå har dette blitt svært vanskelig og de håper Steam vil erstatte butikkmarkedet.

Close Combat: Gateway to Caen er ikke det eneste spillet de vil gi ut på plattformen i den kommende tiden. De planlegger tre utgivelser i måneden, og har allerede lagt ut produktsider for det underholdende 4X-spillet Pandora: First Contact og det kritikerroste gladiatorspillet Qvadriga på tjenesten.

Om du misliker Steam kan du fortsatt kjøpe Close Combat: Gateway to Caen direkte fra utgiveren. Det lanseres passende nok den 6. juni.

Siste fra forsiden