Nytt Close Combat på vei

Mange nyheter for strategiseriens siste 2D-spill.

Matrix Games og Slitherine vil snart lansere Close Combat: Panthers in the Fog. Dette er en helt ny utgivelse i Close Combat-serien, og finner sted ved Mortain i Frankrike, der tyskerne starter et stort motangrep i håp om å sparke de allierte ut av Europa. I virkeligheten gikk dette heller dårlig for Hitlers undersåtter, men i spillet kan du forsøke å lykkes der Wehrmacht feilet. Alternativt kan du spille som de allierte, og se om du klarer å gjenskape historien, eller om tyskernes press blir for stort.

Som de tidligere Close Combat-spillene er dette et todimensjonalt strategispill der du ser handlingen ovenfra, og må bruke taktikk og kløkt, samt en god del kjennskap til både dine og fiendens enheter, for å lykkes. Spillet kommer med 35 slagmarker, og skilter med stor historisk nøyaktighet. Et annet viktig element i serien er soldatenes psykiske form, og du må passe godt på dem for å unngå at de får panikk og blir satt ut.

Panthers in the Fog blir seriens siste 2D-spill, og den aldrende spillmotoren har endelig blitt oppdatert til å levere 32-bits grafikk. I tillegg loves vi massevis av andre nye funksjoner, samt integrerte flerspillerlobbyer slik at det blir lettere å finne andre skrivebordsgeneraler å spille mot.

På selskapets forum forteller Matrix Games at de nå har de fulle rettighetene til Close Combat-serien, og at det er derfor de nå kan lansere et helt nytt Close Combat-spill i stedet for nyversjoner av eldre utgivelser, som tidligere. De forteller også at de snart vil starte utviklingen av et Close Combat-spill med full 3D-grafikk.

Som vanlig med spill fra det strategifokuserte selskapet, vil Panthers in the Fog lanseres både via digital distribusjon og i boks. Om det kommer i butikk her til lands er imidlertid tvilsomt. Utgivelsen skal etter planen finne sted i november.

Les også: Anmeldelse: Close Combat: First to Fight
Les også: Strategiutgivere slår seg sammen

Siste fra forsiden