Codemasters avslører Grid 2

Endelig får Race Driver: Grid en oppfølger.

Codemasters har kunngjort at de vil lansere en oppfølger til Race Driver: Grid neste år. Som sin forgjenger kommer spillet til Xbox 360, PS3 og PC, og spillet tilbyr den samme typen arkaderacing med realistiske elementer som gjorde forgjengeren populær.

– Grid er tilbake, og vi kommer til å gjøre gate-, bane- og landeveisracing spennende igjen. Designfilosofiens kjerne er at vi gir hvert løp karakter, og det er ikke bare en konsekvens av å putte biler på banen. Alt som skjer påvirker dramaet sekund til sekund, skryter produsent Clive Moody i en pressemelding vi har fått tilsendt.

Vroom.

Videre loves vi forbedret grafikk, smartere datastyrte motstandere, bedre kjøremodell takket være avansert fysikksimulering, og en mer avansert skademodell. Men ikke alt har blitt forbedret; ifølge en sniktitt på Eurogamer har Codemasters droppet bak-rattet-kameravinkelen, fordi «95% av spillerne ikke bruker den».

Grid 2 vil komme med en omfattende karrieremodus, og vi får selvsagt også flerspiller – både via delt skjerm og nettet. Den nettbaserte biten skal være integrert med Codemasters' RaceNet-system, som skal lagre detaljer om løpene dine, belønningene du har fått og eventuelle rivaler på nettet.

Et bilspill er selvsagt ikke rare greiene uten biler, og selv om vi ikke har fått mange spesifikke detaljer om utvalget loves vi ikoniske doninger hentet fra fire tiår og tre kontinenter. Eurogamer-artikkelen nevner BMW E30 M3, ulike Skyline-modeller, gamle og nye Mustanger, Mercedes SL65 AMG, McLaren MP4-12C, Pagani Huayra, Koenigsegg Agrea R og BAC Mono.

Handlingen foregår på steder som Paris, Chicago, Abu Dhabi og i Californias solkyst. Banene er en blanding av fjellveier, bygater og lisensierte racerbaner.

Du kan svippe innom det offisielle nettstedet, men for øyeblikket har det kun traileren å by på. Den kan du også se her:

Fersk trailer.

Les også: Anmeldelse: Race Driver: Grid
Les også: Bilspilleksperter med ny serie

Siste fra forsiden