Commodore 64 danket ut konkurrentene

Hør Retro Crew-gjengen ta for seg den legendariske datamaskinen.

Commodore 64 er for mange en kjent og kjær datamaskin. Den brukervennlige spillegenden var ved lanseringen i 1982 en av få datamaskiner som kunne betegnes som «allemannseie», mye på grunn av en gunstig pris. At datamaskinen solgte i underkant av 20 millioner enheter kan nok også skyldes dens gode lyd- og grafikkegenskaper. Med andre ord var dette en maskin som skapt for spilling.

Første del av ukens Retro Crew tar for seg åttitallets klassiske spillmaskin, og hva som gjorde den så spesiell. Gutta slenger også med en liten slump med ikonisk musikk og personlige minner fra spillverdenen på den tiden.

Commodore 64 fikk kallenavnet «brødboksen», på grunn av sitt karakteristiske utseende (Foto: Bill Bertram)

I tråd med Commodore 64-temaet har Ketil klusset opp en liste over fem morsomme film- og tv-øyeblikk der datamaskiner representeres på heller merkverdige måter. Husker du for eksempel hvordan datamaskiner ble fremstilt i Tron i 1982?

Bak mikrofonene denne gangen hører vi Ketil Espenes, Jostein Hakestad og Stian Askeland.

Gått glipp av tidligere episoder?

Retro Crew et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no. Det er produsert 37 episoder til nå, og her er de tre forrige:

Episode 37: Spillfigurer som fortjener mer oppmerksomhet Episode 36: Hør vår favorittmusikk fra NES Episode 35: Nintendo 64

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil her.

Siste fra forsiden