Crackdown 3-lanseringen flyttes til neste år

Microsoft mener spillet trenger litt mer tid i ovnen.

Reagent Games/Microsoft Studios

Crackdown 3 blir likevel ikke å finne i butikkhyllene i år, etter at Microsoft denne uken satt lanseringsplanene på vent. Det etterlengtede action-spillet skal nå lanseres en gang utpå våren 2018, forteller selskapet.

Crackdown 3 kommer nå først i 2018.
Reagent Games/Microsoft Studios

Nyheten ble bekreftet av Microsoft Studios Publishing-topp Shannon Loftis, i et intervju med Polygon. Ifølge Loftis var det en vanskelig beslutning å utsette spillet, men realiteten var at det rett og slett ikke var klart for utgivelse:

– Crackdown 3 er et svært ambisiøst spill, og vi vil sørge for å levere de riktige opplevelsene hele veien gjennom spillet, enten det er i kampanjen, samarbeidsmodusen eller vår konkurransebaserte flerspillerdel – Wrecking Zone. Å treffe riktig balanse mellom de tre modusene er viktig, og vi forlenger utviklingstiden for å oppnå dette, forklarte hun.

Eksplosjoner i fleng

Crackdown 3 ble først kunngjort i 2014, men det skulle ta tre år før spillet omsider fikk en lanseringsdato. På E3 2017 spikret Microsoft datoen til 7. november i år – en dato som altså ble for vanskelig for utvikler Reagent Games å nå.

Vi fikk prøve det eksplosive spillet i 2015, og den gang hadde vår skribent mye positivt å si om det han fikk oppleve:

– Reagent Games bringer Crackdown tilbake til røttene, men flytter det hele et par skritt framover på en overbevisende måte. Dette kan bli et råkult actionspill, med enorme eksplosjoner, hardtslående våpen og en herlig storby du kan boltre deg i, skrev Jens Erik Vaaler.

Microsoft har fortsatt andre spill på programmet for 2017.
Forza Motorsport 7 kommer i oktober »

Siste fra forsiden