Crystal Dynamics er godt i gang med neste Tomb Raider

Laras eventyr fortsetter.

Selv om årets Tomb Raider-spill solgte hele 3,4 millioner kopier til butikk i løpet av de første fire ukene det var i salg, var den japanske utgiveren skuffet over salgsresultatene. Dette har heldigvis ikke hindret dem i å gi grønt lys til et nytt spill i serien.

Annonseringen kommer i et blogginnlegg fra Square Enix' europeiske sjef, Phil Rogers, avkrefter han at skuffende salgstall på selskapets AAA-spill har ført til at de vil forlate denne delen av markedet:

– Square Enix produserer en rekke nestegenerasjonsprosjekter, inkludert Final Fantasy XV og Kingdom Hearts III, som ble annonsert på årets E3, og et nytt Thief kommer i 2014. Jeg er også glad for å kunne røpe at vi er godt i gang med utviklingen av et nestegenerasjons Tomb Raider-spill, noe du kanskje har hørt om i det siste!

Lara på jakt.

På bloggen til utvikler Crystal Dynamics har produsent Darrell Gallagher også kommet med litt informasjon:

– Hei, dere har kanskje hørt at vi jobber med en nestegenerasjons oppfølger til Tomb Raider. Vi synes det er kjempespennende å kunne bekrefte at teamet vårt jobber med å fortelle det neste kapittelet i Laras historie. Det er fortsatt tidlig, så jeg kan dessverre ikke gi flere detaljer nå, men jeg garanterer at vi ikke hviler på våre laubær men jobber hardt med å forbedre kvaliteten ytterligere.

Årets Tomb Raider-spill representerte en ny start på serien og historien om Lara Croft. Her fikk vi rollen som en nitten år gammel Lara og ta henne med på sitt første blodige eventyr i etterkant av et dramatisk skipsforlis. I et intervju med skaperne gir de et innblikk i tankene bak spillet.

Les også: Anmeldelse av Tomb Raider

Siste fra forsiden