Curiosity-vinneren kan miste all makt og inntekt i Godus

Bryan Henderson sitter ikke trygt i gudespillet.

Tidligere denne uken ble Peter Molyneux sitt Curiosity-eksperiment avsluttet, og innholdet i den mystiske kuben ble gjort offentlig. Resultatet av prosjektet var at 18 år gamle Bryan Henderson fra Skottland får regjere som en gud over de andre spillerne i 22Cans' kommende spill Godus.

Konseptbilde fra Godus.

Alle gode ting må ta slutt

Akkurat hva jobben som gudenes gud innebærer var ikke Molyneux villig til å fortelle umiddelbart. Nå viser det seg at Hendersons guddommelighet ikke nødvendigvis varer evig:

– Hans regjeringstid vil vare en bestemt periode og så kan han bli styrtet, forteller Molyneux i et intervju med Wired.

For å ha vunnet Curiosity-premien får den atten år gamle skotten også en bit av pengene 22Cans tjener på Godus. Molyneux la til i intervjuet at de som klarer å overta Hendersons stilling som sjefsgud også vil kunne overta lønna hans. Hvordan dette skal foregå gjenstår å se.

Bekymrede fans fikk svar

De som hadde hjulpet til med å finansiere Godus gjennom Kickstarter uttrykte bekymring for hvilke krefter Henderson ville besitte som digital gud. Molyneux tok seg tid til å påpeke at den påtroppende sjefsgudens makt ville ha noen begrensninger:

– Han kan ikke plutselig sparke ut alle spillerne eller slette fremgangen deres. Kreftene hans bestemmes av balanseringen i spillet. Noen av beslutningene er moralske, andre er beslutninger som påvirker og forandrer terrenget i spillverdenen, forklarte Molyneux.

Med Godus forsøker Molyneux å puste nytt liv i gudespillene, en spillsjanger han har brynet seg på tidligere med Black & White og Populous. Det vi foreløpig vet om Godus er at enhver spiller skal innta rollen som gud for sin egen verden. Her har du frie tøyler til å være den type gud du ønsker, og du velger hvilke sivilisasjoner som får overleve og hvilke som skal gå til grunne. Dette gjør du gjennom å bruke dine guddommelige krefter som blant annet innebærer å manipulere landskapet på ulike måter.

Les også: Kan du overleve blant Dinosaurane?
Les også: Peter Molyneux vil gjerne gjenskape gudesjangeren

Siste fra forsiden