Cyberpunk-spill fra Syndicate Wars-skaperen

Hva er Satellite Reign?

Britiske Bullfrog laget en bråte klassikere på nittitallet, før de ble slukt av Electronic Arts og til slutt lagt ned. Deres første storsuksess var gudespillet Populous, og senere fikk vi alt fra vanedannende fornøyelsesparkbygging i Theme Park til sykehusdrift i Theme Hospital og grottegraving i Dungeon Keeper.

Et av de mest kjente spillene deres er Syndicate, et taktisk strategispill der du får kontroll over et multinasjonalt og svært skruppelløst selskap som kjemper om makten i en cyberpunk-verden. Du må lede en gruppe cyborgsoldater på oppdrag i Blade Runner-aktige bymiljøer, og bruke en rekke forskjellige midler for å oppnå målene dine. For moderne spillere kan det minne om en sanntidsbasert og mer brutal versjon av fjorårsuksessen XCOM.

Senere fikk vi oppfølgeren Syndicate Wars, som tok steget over i tre dimensjoner samtidig som det introduserte en rekke nye elementer.

Syndicate-serien har også fått et nytt tilskudd i nyere tid, i form av et førstepersons skytespill utviklet av svenske Starbreeze. Selv om dette var et solid skytespill, ble mange av seriens tilhengere skuffet over hvor lite det hadde til felles med originalspillene.

Mystisk teaser-film.

Åndelig oppfølger på vei

Nå har disse tilhengerne fått noe å glede seg til. Mike Diskett, som var med å utvikle Syndicate og hadde hovedansvaret for Syndicate Wars, planlegger nemlig en Kickstarter-kampanje for et spill som kalles Satellite Reign. Kampanjen vil starte i juni, og Diskett har lagt ut en kort teaserfilm fra prosjektet. Den inneholder lite informasjon, men skryter av at Diskett planlegger å «redefinere sjangeren».

Hva som menes med dette finner vi forhåpentligvis ut i juni.

Mike Diskett har mer enn bare Syndicate-spill på rullebladet. Hos Bullfrog jobbet han med spill som Magic Carpet-serien og sanntidsstrategispillet Gene Wars, og senere var han med å starte Mucky Foot, hvor han blant annet jobbet på det herlige strategispillet Startopia. Han var også innom Rockstar North, der han var programmerer på Grand Theft Auto IV.

Om du har lyst til å sjekke hvorfor Syndicate-navnet fortsatt vekker følelser, kan du kjøpe spillet på GOG.

Les også: Molyneux vil gi Syndicate-hjelp
Les også: Norske Among the Sleep kom i mål på Kickstarter

Siste fra forsiden