Cyberpunk-spillet Shadowrun Returns får sommerlansering

Det folkefinansierte rollespillet er ikke langt unna.

Rollespillet Shadowrun Returns var et av de første spillene som håvet inn millioner av folkefinansierte kroner på Kickstarter, i kjølvannet av den amerikanske spillutvikleren Double Fines enorme suksess på tjenesten. Nå blir det også et av de første store Kickstarter-prosjektene som kommer ut på markedet.

På spillets Kickstarter-side har nemlig utviklerne annonsert at spillet skal slippes 25. juli, for Windows og OS X. Spillet vil distribueres gjennom Valves digitale distribusjonsportal, Steam. Den opprinnelige planen var å lansere spillet så tidlig som i januar, men ettersom spillets budsjett ble større enn planlagt tok det også mer tid å fullføre.

Shadowrun Returns er et tradisjonelt rollespill satt til en cyberpunkaktig fremtidsverden der apokalypsen enkelte trodde ville finne sted 21. desember i fjor faktisk har skjedd. Men i stedet for at verden umiddelbart gikk under, måtte vitenskapens regler skrives på nytt. Magi ble nemlig en del av hverdagen, noe som blant annet resulterte i at mennesker begynte å føde alver, dverger, orker og troll. Ikke bare det, men plutselig dukker det opp fabeldyr som ildsprutende drager.

Dette har naturligvis vært en ganske sjokkerende opplevelse, men når spillet starter har man i stor grad blitt vant med endringene. Magi er heller ikke den eneste forandringen klodens innbyggere har blitt nødt til å håndtere – vanlige cyberpunk-elementer som virtuelle verdener, gigantiske og nådeløse internasjonale selskaper, samt muligheten til å forandre kroppen ved hjelp av teknologi er også med.

De lager ikke rollespill som dette lenger. Eller vent, det gjør de jo!

Rollespill i klassisk stil

Spillet benytter seg av en isometrisk synsvinkel og todimensjonal grafikk, og skilter blant annet med turbasert kamp. Spillerne vil også få tilgang til et redigeringsverktøy som lar dem designe egne omgivelser og kampanjer.

Handlingen foregår i den amerikanske byen Seattle, men utviklerne jobber allerede med en kampanje som vil finne sted i Berlin. Denne vil de som støttet spillet på Kickstarter få gratis, mens ordinære kjøpere må betale for å få tilgang. Utviklerne gav inntrykk av at den skulle være en del av selve spillet under Kickstarter-kampanjen, men disse planene har tydeligvis blitt endret.

Utviklerne har også fått kritikk for at spillet kun blir lansert via Steam. Under kampanjen ble nemlig spillet presentert som DRM-fritt, men det viser seg at kun de som støttet spillet på Kickstarter får en DRM-fri utgave (i tillegg til en Steam-kode). Utviklerne hevder selv at det er lisensavtalen med Shadowrun-universets eier, Microsoft, som hindrer dem i å tilby DRM-frie versjoner for salg.

Shadowrun Returns er forøvrig en åndelig oppfølger til det kritikerroste nittitallsrollespillet Shadowrun. Spillet kom aldri ut på PC-plattformen, men fikk mange tilhengere på SNES. Året etter kom et actionrollespill i samme univers til Sega Mega Drive. Det ferskeste spillet satt til rollespilluniverset var merkelig nok et førstepersons flerspillerskytespill for Windows og Xbox 360.

Les også: Alvebikere og trollmenn med Uzi
Les også: Mange språk i Cyberpunk 2077

Siste fra forsiden