Dansker har kjøpt opp Duke Nukem-utvikleren

Ønsker å gjenopplive 3D Realms.

3D Realms

For litt siden kunne vi melde at det danske spillstudioet Interceptor tilsynelatende har et nytt Duke Nukem-spill på gang, i samarbeid med Duke Nukem 3D-utvikleren 3D Realms.

Nå ser det imidlertid ut til at de to studioene har mer på gang i kulissene. Som den danske avisen Børsen melder (via Gamespot) har Interceptor nå kjøpt opp 3D Realms. Nyheten bekreftes i en Twitter-melding fra Interceptor-sjefen Frederik Schreiber.

Det betyr blant annet at det gamle Duke Nukem-studioet nå får en ny sjef, nærmere bestemt Mike Nielsen, som tidligere har grunnlagt investeringsselskapet SDN Invest og er medgrunnlegger av den store nettbutikken Coolshop.

Vil sikre at studioet overlever

Ifølge Nielsen er hensikten med oppkjøpet å revitalisere 3D Realms og få studioet tilbake til gamle høyder.

– Navnet i seg selv er svært verdifull, og vi vil gjerne sikre at dette overlever og kommer tilbake på det nivået som det er kjent for, sa Nielsen til Børsen. Han peker på at studioet ikke bare har Duke Nukem-merkevaren på merittlisten.

3D Realms har foruten Duke Nukem-spillene blant annet stått bak førstepersonsskytespillet Shadow Warrior, som fikk en høyst brukbar relanserings i fjor, og Rise of The Triad, som også kom i vellykket ny drakt i 2013.

Hvorvidt oppkjøpet vil føre til en gjenoppliving av noen av 3D Realms' gamle klassikere er uvisst, men et nytt Duke Nukem-spill får vi antakelig ikke se med det første. Denne merkevaren eies nemlig nå av Gearbox Software, som nylig saksøkte Interceptor og 3D Realms i forbindelse med det annonserte Duke Nukem: Mass Destruction.

Duke Nukem 3D lever ennå: Duke Nukem 3D Megaton Edition har nå fått samarbeidsfunksjon »

Siste fra forsiden