Dark Souls møter science fiction når The Surge lanseres til våren

Det neste spillet fra Lords of the Fallen-utvikleren har fått slippmåned og ny trailer.

Det neste action-rollespillet fra Lords of the Fallen-utvikler Deck 13 vil lanseres i mai, meldte utvikleren denne uken. Spillet – som har fått navnet The Surge – kommer til PC, PlayStation 4 og Xbox One.

The Surge er satt til en dystopisk fremtid.
Focus Home Interactive

Ved siden av annonseringen om lanseringsvindu fikk vi også en ny trailer for spillet, uten at denne gir oss veldig mye ny informasjon. Traileren kan du se i videovinduet over.

Dark Souls møter science fiction

The Surge ble først annonsert i august 2015, året etter Deck 13 lanserte Lords of the Fallen. Spillet er satt til en dystopisk fremtid, der planeten vår er i ferd med å dø ut. Maskiner har tatt over de fleste jobbene i samfunnet, og mennesker som søker arbeid er nødt til å utstyres med såkalte eksoskjeletter.

En dag går imidlertid alt galt, og spillere blir nødt til å hamle opp med ustyrlige roboter og halvgale mennesker med defekte eksoskjeletter. Som med utviklerens forrige spill henter kampsystemet mye inspirasjon fra Dark Souls-serien, men utvikleren har tidligere uttalt at målet er å gjøre ting litt annerledes denne gangen.

Med unntak av settingen minner The Surge mye om Dark Souls. (Video: Focus Home Interactive)

Lords of the Fallen ble av noen beskyldt for å være en ren Dark Souls-kopi, men spillet fikk likevel en positiv mottakelse. Vår egen Tobias Strøm-Blakstad kalte det forfriskende vanskelig, og gav spillet karakter syv:

– Når Lords of the Fallen lar deg kjempe mot invasjonen av store og små demoner på riktige premisser er det ofte en fryd å spille gjennom. Gleden av å mestre det gjenkjennelige, men likevel utfordrende kamp- og magissystemet, overgår frustrasjonen over å dø mye og hardt. I en tid hvor mange utviklere ikke tørr å sette spilleren på prøve er det fint at noen våger, var dommen i 2014.

Et annet Dark Souls-inspirert spill slippes i februar.
Tidligere denne måneden kunne du prøve en demo for Nioh »

Siste fra forsiden