Datainnbrudd hos Blizzard

En mengde Battle.net-informasjon er på avveie.

Blizzard har gått ut med en melding om at deres nettjeneste Battle.net har hatt datainnbrudd. Nordamerikanske brukere skal være hardest rammet – bøllefrøene har nemlig fått tak i fått tilgang til svarene på personlige sikkerhetsspørsmål, og informasjon som har noe å gjøre med de sikkerhetsøkende ID-brikkene og den tilsvarende mobilappen.

Blizzard hevder at de på nåværende tidspunkt mener at denne informasjonen ikke er nok til at uvelkomne skal kunne komme seg inn på kontoer.

Litt verre er det at skurkene også fikk snappet opp krypterte nordamerikanske passord. Blizzard bedyrer at disse skal være sikre, ettersom de bruker Secure Remote Pasword-protokollen. Krypteringen skal gjøre det uhyre vanskelig og tidskrevende å knekke koden. De anbefaler likevel spillere på nordamerikanske servere å endre passordet for å være på den sikre siden, og om å endre passordet på andre tjenester dersom man har brukt det andre steder.

I de kommende dagene må spillere på nordamerikanske servere skifte sikkerhetsspørsmål, og Blizzard kommer også til å oppdatere ID-sikkerhetsappen til mobiltelefonene.

Liste med e-postadresser også tatt

Tyvene skal også ha rasket med seg en global liste med kontoenes e-postadresser, utenom Kina – noe som betyr at europeiske og norske brukeres e-postadresse kan ligge å flyte i de mer lugubre delene av Internett. Så langt har ikke Blizzard funnet noe tegn på at passord fra andre regioner enn Nord-Amerika er på avveie, og vi får krysse fingrene for at vi slapp litt billig unna denne gangen.

Dermed kan vi legge Blizzard til listen av spillelskaper som har blitt rammet av datainnbrudd de siste årene. Der ligger de i godt selskap med blant andre Riot Games, Steam, Sony og BioWare.

Les også: Datainnbrudd hos Steam Les også: Bytt League of Legends-passord!

Siste fra forsiden