Playerunknown's Battlegrounds

Datastyrte motstandere og rangerte kamper i ny PUBG-oppdatering

Samtidig skal spillets mest populære våpen bli dårligere.

Playerunknown's Battlegrounds-utvikler PUBG Corp. kunne onsdag avduke detaljer om spillets neste PC-oppdatering. Update 7.2 – som spillere kan prøve via spillets testservere nå – introduserer omfattende endringer til spillopplevelsen, med både datastyrte motstandere og en rangert modus.

Omdiskutert tema

I Ranked-modusen kan man ikke møte på bots.
PUBG Corp.

Diskusjoner rundt datastyrte motstandere – eller «bots» – i PUBG har gått hett for seg siden de ble introdusert til konsollversjonen tidligere i år. Ifølge utvikleren er målet at spillet skal bli mer imøtekommende for nye spillere, men mange har klaget på at de ikke engang fungerer som de skal.

På listen over kommende endringer i 7.2-oppdateringen er PUBG Corp. raskt ute med å erkjenne at bots har vært et omdiskutert tema. Teamet lover å forbedre figurenes oppførsel i kampene, og minner om at det ikke er noen bots i PUBGs nye konkurransemodus.

I «Ranked Mode» får spillere måle evner mot hverandre under forhold som ligner på de PUBG-proffene spiller med. Det går i Squads, enten i første- eller tredjeperson, med maks 64 spillere per kamp. Med flere gjenstander på kartet skal det være lettere å finne våpen og annet utstyr, den forhatte Red Zone er fjernet og PUBG-flyet er også borte. Til slutt er sirkelinnstillingene endret for å skru opp farten på kampene litt.

Svakere M416

Av andre justeringer har PUBG Corp. tatt spesielt sikte på M416-våpenet, som lenge har vært det mest brukte automatgeværet i spillet. Fra og med Update 7.2 vil M416 være mindre effektivt over lengre avstander og det vil ta lenger tid å lade om våpenet. Til sammenligning skal andre våpen, som Beryl M762, MK47 Mutant og en rekke hagler fungere litt bedre enn de gjorde tidligere.

Bensinkannene gjør enda mer nytte for seg i den nye oppdateringen.
PUBG Corp.

Skuddsikre vester i spillet har også fått en overhaling, og vil ikke forsvinne når de ødelegges. Ødelagte vester gir 20 prosent skadereduksjon og lar spillere beholde den samme bærekapasiteten som en fungerende vest tilbyr.

Med litt ekstra plass i ryggsekken kan du for eksempel snike med deg en bensinkanne, som frister til enda flere pøbelstreker. I den kommende oppdateringen kan man nemlig lage feller ved å helle bensin på bakken og fyre opp rundt intetanende fiender.

Du kan lese om øvrige endringer på PUBGs nettsider. En offisiell slippdato for Update 7.2 er ikke satt, men basert på tidligere oppdateringer er det naturlig å tro at den kommer i løpet av en ukes tid.

Apex Legends fikk akkurat en diger oppdatering.
Skilter med ny figur, kartendringer og mer »

Siste fra forsiden