– Dawnguard kommer kanskje ikke til PS3

Bethesda sliter med å få Skyrim-utvidelsen til å fungere godt.

Det har lenge vært usikkert akkurat hva det er som skjer med PlayStation 3-utgaven av Dawnguard, den første tilleggspakken til The Elder Scrolls V: Skyrim. Etter å ha blitt sluppet på Xbox 360 og PC tidlig i sommer har pakken glimret med sitt fravær på Sonys hjemmekonsoll.

Nå har Bethesda i et foruminnlegg oppklart litt hva det er som skjer med pakken. Ifølge innlegget sliter selskapet med å få pakken til å kjøre optimalt på konsollen.

– Vi har prøvd flere ting, men ingen av løsningene er gode nok til å gjøre Dawnguard bra nok for alle. […] Vi jobber med å levere innholdet dere har lyst på, forteller Bethesda-representanten.

Bethesda sliter fremdeles med PlayStation 3.

Selv om Bethesda jobber hardt med dette sliter de med å få kabalen til å gå opp. Dawnguard er ikke det eneste ekstrainnholdet de jobber med for tiden, og de jobber med Sony for å løse problemene. Men det er ikke sikkert det hjelper:

– Dette er ikke et problem vi er bombesikre på at vi kan fikse, innrømmer Bethesda.

PS3-problemene fortsetter

Dette er ikke de første problemene Bethesda har hatt med PlayStation 3 denne generasjonen. Kanskje mest kjent er den katastrofale PlayStation 3-utgaven av The Elder Scrolls V: Skyrim fra i fjor, da det ble oppdaget at spillet ble tregere og tregere etter hvert som spillere spilte mer og mer. Deler av problemet ble fikset med en sen oppdatering, men fremdeles er PlayStation 3-utgaven den mest problematiske.

Det blir spennende å se om den neste tilleggspakken, Heartfire, lider av de samme problemene. Pakken skal etter planen komme til Xbox Live allerede neste uke, mens en PC- og PlayStation 3-dato fremdeles ikke er satt.

Det overrasker heller ingen om Bethesda venter med å inkludere det nedlastbare innholdet i Skyrim til den uunngåelige «Game of the year»-utgaven som sikkert er i planleggingsstadiet. Et lite dykk i historiearkivene viser nemlig at det nedlastbare innholdet til utviklerens forrige spill, Fallout 3, led en lignende skjebne på Sony-konsollen.

Les også: Bygg og bo i Skyrim Les også: Vampyr eller vampyrjeger i Dawnguard

Siste fra forsiden