Bungie og Activision i samarbeid

De sitter i et tre og lager s.p.i.l.l.

Halo-skaperne vil lage spill for Activision Blizzard.

Etter å ha mistet store deler av Call of Duty-skaper Infinity Ward gjennomendeløsekonflikterogsøksmål, har Activision Blizzard slått tilbake. De har nemlig sikret seg en tiårsavtale med Halo-skaper Bungie.

Før Halo hadde Bungie blant annet suksess med Marathon.

Gjennom denne avtalen vil Activision og Bungie samarbeide om en ny spillserie, som skal gis ut på flere plattformer. Activision får i utgangspunktet utgivelsesrettighetene til alle fremtidige spill i denne serien. Bungie vil imidlertid eie merkevaren, og forbli et uavhengig selskap.

– Vår begrunnelse for å velge Activision som partner på denne franchisen er deres globale rekkevidde, erfaring innenfor flere plattformer og markedsføringsekspertise. Vi har jobbet med dem i ni måneder nå, og det er tydelig at de støtter vårt mål om å gi tilhengerne våre de beste spillopplevelsene, sier Bungie-president Harold Ryan.

Bungie skapte overskrifter i 2007, da de kjøpte seg fri fra sin tidligere eier, Microsoft. I tiden som har gått har de fortsatt å arbeide på Halo-serien, men i fremtiden blir det Microsoft-eide 343 Industries som får hovedansvar for serien.

For mer informasjon om avtalen mellom Bungie og Activision Blizzard kan du stikke innom Videogaming 247.

Siste fra forsiden