Dead Rising 2-skapere med «Capcoms neste store spill»

Nytt prosjekt under utvikling i Canada.

Capcoms Vancouver-baserte studio har røpet at de jobber med et nytt prosjekt. På nettstedet sitt skriver de at på tross av Capcoms massive katalog av spillserier, har de nå fått lov til å lage Capcoms «neste store spill».

Studioet har tidligere stått bak Dead Rising 2, men påpeker at det nye prosjektet er helt zombie-fritt. Det virker med andre ord som studioet jobber med en ny spillfranchise.

Spillet skal være tidlig i utviklingsprosesse, og lages av et nytt team hos Capcom Vancouver. Bare cirka halvparten av stillingene på prosjektet er tatt.

Nettstedet Eurogamer har funnet en post på LinkedIn, der Capcom Vancouver søker etter nye ansatte.

Dead Rising 2.

Der forteller de at studioet jobber med to ikke-annonserte prosjekter, og beskriver dem som actionspill med åpne verdener. Med tanke på at det nye spillet lages av et helt nytt team, er det ikke usannsynlig at resten av Capcom Vancouver jobber med Dead Rising 3, som vi har hørt rykter om en stund.

Rykter om Dead Rising 3

I desember 2011 ville rapporter ha det til at spillet får en helt ny hovedperson, nemlig bilmekanikeren Rick. Han bor i den fiktive amerikanske vestkystbyen Los Perdidos, som naturligvis rammes av det kjipe zombieviruset vi kjenner fra de forrige spillene i serien.

Spillet skal visstnok ta opp temaet ulovlig innvandring, blant annet gjennom en figur kalt Red. Han er lederen for en undergrunnsgruppe med ulovlige innvandrere som har blitt infisert av zombieviruset.

Capcom la forøvrig nylig ut en spørreundersøkelse om hvilke serier spillerne ønsker at de skal fokusere på når de lager spill for digital distribusjon. Nå er resultatene klare, og selv om de forblir konfidensielle røpet Capcoms Christian Svensson at resultatene var svært informative.

Selskapet fikk over 60 000 svar på undersøkelsen, og Svensson skal nå ta med seg resultatene til selskapets japanske hovedkontor for å utvikle en strategi for deres videre digitale satsning.

Les også: Anmeldelse: Dead Rising 2: Case Zero
Les også: Ukens podkast: Gamle Disney-spill fra Capcom

Siste fra forsiden