Del Toros spilltrilogi kansellert

Utgiver THQ har droppet grøssertrilogien InSANE.

Forrige gang spillutgiveren THQ hadde konferanse for aksjonærene sine kunngjorde de å ha droppet Ninja Gaiden-skaperen Tomonobu Itagakis kommende spill, Devil's Third. Dette spillet ser heldigvis ut til å bli fullført uansett, da Itagakis Valhalla Games vil gjøre jobben på egenhånd.

I natt hadde THQ nok en finanskonferanse, og denne gangen var det storreggisøren Guillermo del Toros InSANE-trilogi som fikk smake sparekniven. Skrekkspillet ble annonsert i 2010, men på tross av at vi har fått noen smådetaljerher og der har vi hørt lite konkret om spillet siden. Del Toro selv har beskrevet InSANE på følgende ambisiøse måte:

– Med denne nye spillserien ønsker jeg å ta spillere til et sted hvor de aldri har vært tidligere, hvor hver eneste handling får dem til å revurdere deres egen oppfatning av moral og virkelighet.

THQs ferske president, Jason Rubin, forklarte kanselleringen slik:

– Vi har besluttet oss for å ikke fortsette preproduksjonen av InSANE, og har overlevert alle de intellektuelle rettighetene til Guillermo del Toro. Ved å kansellere disse forsøkene utenfor vår kjernevirksomhet føler vi at vi kan forbedre fokus på vår kjerneportefølje, som er uforandret siden sist.

Rettene tilbake til del Toro

Det at del Toro har fått rettighetene til spillprosjektet sitt betyr etter alt å dømme at han kan forsøke å få det utviklet av et annet selskap, men om det blir noe av gjenstår å se. I motsetning til Devil's Third har ikke InSANE noe dedikert studio utenfor THQ. I stedet var det Saint's Row-skaper Volition som arbeidet med grøsseren.

THQ har også kansellert flere mobile og sosiale satsninger, men ellers var finanskonferansen ganske positiv for spillutgiveren. I forrige kvartal tjente de nemlig 15,4 millioner dollar (litt over 92 millioner kroner), og selv om ikke det er et spesielt høyt tall for en utgiver av THQs størrelse er det bedre enn å tape penger – slik selskapet har hatt for vane å gjøre i de siste årene.

Selskapet annonserte også at de nylig hadde startet produksjonen av fire nye kjernespill.

Les også: Del Toro: – Jeg vil spille, ikke se film
Les også: Slutt for Red Faction

Siste fra forsiden