Deler av Grand Theft Auto IV-musikken fjernes denne måneden

Ti år etter spillets lansering begynner lisensene å løpe ut.

Rockstar

Om snaue to uker – nærmere bestemt 29. april – er det ti år siden den opprinnelige lanseringen av Grand Theft Auto IV. Mens jubileet kunne blitt markert som en festdag, har Rockstar i stedet kunngjort en endring som trolig vil legge en demper på feiringen.

Noen av sangene i Grand Theft Auto IV blir snart borte.
Rockstar

Etter ti år har Grand Theft Auto IVs musikklisenser nemlig begynt å løpe ut, og en oppdatering senere denne måneden vil fjerne flere av sangene fra spillets radiokanaler. Nøyaktig hva som forsvinner er uvisst, men i en uttalelse til Kotaku UK lovet studioet at noen sanger vil erstattes med andre:

– På grunn av begrensninger rundt musikklisensiering er vi nødt til å fjerne enkelte sanger fra lydsporet i Grand Theft Auto IV og dets utvidelser – spesielt en god del fra den russiske kanalen Vladivostok FM. Vi vil imidlertid erstatte disse sangene med en ny pulje med sanger på den stasjonen. Vi kommer til å oppdatere vår nettside for kundestøtte så snart mer informasjon er tilgjengelig, sa en representant for Rockstar.

Hvorvidt endringene vil tre i kraft på samtlige versjoner av spillet – Windows, PlayStation 3 og Xbox 360 – er foreløpig uklart.

Ikke nytt fenomen

Det er slettes ikke første gang at musikklisenser skaper problemer for eldre spill, og det kommer neppe til å bli siste gang. I 2012 ble Grand Theft Auto: Vice City midlertidig fjernet fra Steam for å kutte ned på sangbiblioteket, mens Rockstars snikfjerning av 17 låter fra Grand Theft Auto: San Andreas ble møtt med fansens vrede i 2014.

Andre ganger er musikken en så viktig del av opplevelsen at utvikleren heller slutter å selge et spill fremfor å fjerne deler av lydsporet. Det var tilfellet med thrilleren Alan Wake, som i fjor ble fjernet fra nettbutikker for alltid.

Grand Theft Auto-serien er fortsatt knallpopulær.
Spill nummer fem ble nylig det tredje mestselgende spillet i historien »

Siste fra forsiden