GTA: Vice City trukket fra Steam

Lisensiert musikk skaper trøbbel.

Musikk er alvorlige saker, og noen spill er mer utsatt for musikkrelaterte problemer enn andre. GTA-serien er kjent for sine store og dyre musikalske lydspor, og selv om spillerne elsker dem innebærer de tilsynelatende store ulemper for Rockstar Games. Tidligere i år ble PSN-lanseringen av det originale GTA 3 utsatt i lang tid på grunn av problemer med musikklisenser, og nå er det Vice City som har havnet i trøbbel.

Steam-versjonen av spillet har nemlig blitt trukket fra den populære nettbutikken, og ifølge nettstedet Cinemablend er det fordi spillet visstnok har musikk Rockstar ikke lenger har rett til å distribuere. Låten det gjelder skal være Michael Jacksons Wanna be Startin' Something, som spilles på den fiktive radiostasjonen Fever 105. Det er Sony Music Entertainment som eier rettighetene til sangen.

Rockstar-mann på vei til musikkbransjens advokater.

Ifølge en e-post som en av Rockstars kunder skal ha fått fra selskapets brukerstøtteavdeling, er fjerningen fra Steam midlertidig. Det vil forhåpentligvis si at spillet snart kommer tilbake, når Rockstar og Sony har fått forhandlet seg frem til en avtale eller låten har blitt fjernet fra spillet.

Hvis du allerede har kjøpt GTA: Vice City på Steam trenger du forøvrig ikke å engste deg. Spillet ligger heldigvis trygt på kontoen din, og du vil ikke miste tilgangen på det selv om det ikke lenger er i salg. Den nylanserte iOS-versjonen av spillet er ikke påvirket av lisensproblemene til PC-versjonen.

GTA: Vice City feiret nylig sitt tiårsjubileum, og i vår originalanmeldelse av spillet var musikken et av elementene som ble trukket frem som positivt. Spillet foregår på åttitallet, i den Miami-inspirerte byen Vice City, og musikken er selvsagt med på å gi spillet den velkjente åttitallsfølelsen.

Les også: Se splitter ny GTA V-trailer
Les også: EA i helikopterkrangel

Siste fra forsiden