Demon's Souls stenger serverne sine

Om du ennå spiller det originale Souls-spillet har du ikke så lang tid igjen.

From Software

From Softwares Souls-serie har oppnådd en smått legendarisk status, og spillet som startet det hele, Demon's Souls, har formodentlig ennå en betydelig spillerbase. Nå begynner tiden imidlertid å renne ut for de som ennå holder på med denne tittelen.

I en Twitter-melding kan utvikleren nemlig kunngjøre at Demon's Souls-serverne skal stenges. Stengningen vil skje den 28. februar, så spillere har med andre ord fremdeles litt tid på seg til å bryne seg mot spillere over nettet.

Ingen flere invasjoner

From Software

Når serverne går ned for telling vil blant annet den kjente invasjonsfunksjonen forsvinne, hvor spillere kan invadere andres spilleres eventyr og utfordre dem til kamp. Ei heller blir det lenger mulig å samarbeide med andre eller se meldinger og blodflekker fra der andre har dødd.

I kunngjøringen fra From Software oppfordres spillere til å dele sine mest minneverdige øyeblikk fra spillet, noe Atlus, selskapet som distribuerte spillet i USA, allerede har gjort på sine hjemmesider.

Demon's Souls ble lansert i 2008 i USA og Japan, og i juni 2010 i Europa. Spillet var altså det første i den kritikerroste Souls-serien og ble fulgt av Dark Souls, Dark Souls II og Dark Souls III i henholdsvis 2011, 2014 og 2016. Tittelen ble tildelt hele 9 av 10 poeng her på verket i sin tid.

– Demon's Souls gjør i grunn ingenting nytt. Det tar bare en knallsolid, erkedepressiv middelalderverden, mikser den med et fantastisk kampsystem og tøyer grensene for tålmodigheten din til det ekstreme. Resultatet er unikt på alle de rette måtene, skrev vår anmelder.

Dark Souls-fansen har heldigvis mye mer i vente »

Siste fra forsiden