Den eldgamle Intellivision-konsollen gjenoppstår i ny utgave

Originalen er 40 år gammel.

Slik så den originale Intellivision-konsollen ut. Den nye utgaven vil trolig se annerledes ut.
Wikipedia

Det har blitt en trend å lansere nye versjoner av gamle konsoller, og nå har det dukket opp nyheter om en nyversjon av en skikkelig gammel traver. Som nettstedet VentureBeat melder skal nemlig Intellivision gjenoppstå.

Intellivision var en spillkonsoll som ble lansert helt tilbake i 1979, og takket være en gruppe fans under ledelse av en spillutvikler ved navn Tommy Tallarico skal en ny versjon av maskinen nå slippes.

Tallarico kjøpte tidligere andeler i Intellivision Productions av selskapets grunnlegger, og har nå relansert selskapet under det nye navnet Intellivision Entertainment, som skal slippe den nye maskinen. Flere fra det opprinnelige Intellivision-teamet skal være med på laget og bidra til utviklingen av den nye konsollen.

Intellivision kom også i en mer moderne og kompakt utgave noe senere.
Wikipedia

Skal avsløre detaljer til høsten

Ifølge pressemeldingen skal den nye maskinen fokusere på å være familievennlig, rimelig og enkel, og skal visstnok by på et nytt konsept og en ny tilnærming til spilling – uten at detaljene rundt hva dette innebærer ennå foreligger. Tekniske detaljer skal avsløre den 1. oktober, så da vil vi få vite langt mer.

De som er interessert i det nye produktet kan legge igjen e-postadressen på produsentens hjemmeside, og de 100 000 første som registrerer seg der vil få anledning til å kjøpe en «Limited Edition»-utgave av konsollen som ikke vil bli tilgjengelig i vanlige butikker.

Den opprinnelige Intellivision-konsollen blir regnet som den aller første 16-bitskonsollen siden den hadde en 16-bitsprosessor, men den øvrige maskinvaren gjorde konsollen likevel vesentlig mer primitiv enn senere 16-bitskonsoller som Super Nintendo og dets like.

Maskinen stod for et knippe innovasjoner i spillkonsollindustrien. Blant annet kom kontrollen med en flat «skive» som dannet grunnlaget for det moderne «D-Pad»-styrekorset som nå er vanlig. Andre maskiner fra samme periode – for eksempel Atari 2600 – hadde enten knotter eller joystick som kontrolløsning. Konsollen var også den første som hadde en innebygget pause-funksjon.

Les også: En nyversjon av Nintendo 64 er trolig på vei »

Siste fra forsiden