Serie om internettkultur og e-sport

Den første traileren til dokumentarserien 1999 er ute

Handler om online gaming og hvordan den skandinaviske ungdommen ble best i Counter-Strike.

Traileren til den første episoden.

Gamer.no skrev i fjor om serieskaper Haakon Mathisens nye prosjekt 1999. Nå er traileren til den første episoden om online gaming og Counter-Strike ute. I alt fire episoder skal gis ut og ferdigstilles innen desember 2020.

LES OGSÅ: Gamer.no viser «Rain» i heftig CSGO-turnering denne helgen

Episoden gir deg et innblikk i hvordan konkurransespilling og e-sport har utviklet seg fra 1999 og hvordan den skandinaviske ungdommen har utviklet seg til å bli verdens beste Counter-Strike-spillere. Mathisen fulgte storturneringen Dreamhack Masters i Stockholm og gir innsyn til hvordan noen av verdens største turneringer organiseres og gjennomføres.

Se traileren til den første episoden i videovinduet øverst i saken.

Fire episoder

Haakon Mathisen gir ut serien 1999 i slutten desember 2020.
Wanda Nathalie Nordstrøm

Til Gamer.no forteller Mathisen om en hektisk periode siden sist Gamer.no traff serieskaperen.

– Det har vært intenst og litt utmattende faktisk, men spennende. Jeg har hatt mange hatter: Regissør, researcher, produsent, intervjuer, kameramann. Men altså, prosjektet har såvidt startet, og nå får jeg energi ved å se at vi snart skal lage filmer.

Han forteller at de samtidig har fått de to produksjonselskapene ScienceAddiction og Bacon i ryggen, men at de fremdeles står uten en plattform å gi ut serien på. Serien vil som nevnt være bygd opp av fire episoder, hvor de tre øvrige episodene vil handle om chat, cracking og fildeling. Mathisen forteller litt om episodene.

– Chat eller mIRC-episoden vil handle om det første nettsamfunnet der «alle» unge var med, hvor de var anonyme og skjult fra de voksne. I episoden om cracking følger vi den nordiske Warez-scenen fra 1980-tallet opp til tidlig på 2000-tallet. Fildeling-episoden vil handle om utviklingen fra Napster og Kazaa til Spotify. Det første ungdomsopprøret i cyberspace.

LES OGSÅ: Klart for norsk toppduell i tidenes største PUBG-turnering

– Vi jobber også med tre kortere filmer som vi kaller Counter-Strike Legends

Haakon Mathisen skal lage en ny serie kalt Counter-Strike Legends.
Alvin Santos

I traileren hører vi blant annet Tommy «Potti» Ingemarsson prate om sine erfaringer som profesjonell Counter-Strike-spiller og om en karriere som startet helt tilbake i 1999.

Les også
Tidligere 1. divisjonsspiller tatt for juks under direktesending

– «Potti» var akkurat så flott som folk skal ha det til. Jeg tror alle Counter-Strike-lag trenger en type som «Potti», som både har ferdigheter i spillet og som medmenneske og lagspiller. Jeg ser fram til å gjøre mer med ham, forteller Mathisen om sitt møte med Ingemarsson.

Og akkurat mer vil Mathisen og gjengen gjøre. Mathisen røper samtidig at de sammen med Ingemarsson vil slippe tre kortere portrettfilmer kalt Counter-Strike Legends.

– Vi jobber også med tre kortere filmer som vi kaller Counter-Strike Legends, som vi skal slippe sammen med en sponsor. «Potti» er en av dem og det blir sjukt fett, avslutter Mathisen.

Siste fra forsiden