– Den japanske spillindustrien er på vei tilbake

Square Enix-topp tror Japan snart måler seg med vesten igjen.

I et intervju med nettsiden 4gamer (via Eurogamer), forteller Square Enix’ tekniske sjef, Yoshihisa Hashimoto, at alle tegn tyder mot at den japanske spillindustrien nå er på tampen til å ta opp kampen med den vestlige dominansen.

– I det siste har det føltes ut som om den japanske spillindustrien ikke har tapt, og at vi nå reiser oss igjen, forteller han.

Hashimoto skal ha blitt svært imponert over Kojima Productions nye Fox Engine, som ble vist for første gang i forbindelse med avdukingen av Metal Gear Solid: Ground Zeroes tidligere i år.

– Ærlig talt synes jeg det var fantastisk. Jeg tenkte også 'Vi i Square Enix skal ikke sakke akterut i forhold til dette'. Det var ganske så motiverende, sier Hashimoto i intervjuet.

Square Enix har selv hoppet på teknologireset med sin egen spillmotor, Luminous Engine. På vårparten viste de frem den imponerende motoren i en teknologidemo kalt Agni’s Philosophy.

Metal Gear Solid: Ground Zeroes-trailer.

Aksiomet om japanske spill

Det har nærmest blitt et aksiom de siste fem årene at vestlige spill har løpt fra de østlige når det kommer til teknologiske fremskritt, nyvinning og kvalitet. Debatten har dog ikke vært ensidig, og mange har tatt opp skjold og sverd for å forsvare de japanske spillutviklernes ære, på Internettfora og på andre arenaer. Ofte trekkes da Bayonetta, Persona-serien og From Softwares Dark Souls frem som eksempler på at aksiomet er feil.

Les også: Square Enix imponerer med ny spillmotor Les også: Se Metal Gear-videoen som imponerte alle

Siste fra forsiden