Podkast

Retro Crew – Sesong 5, episode 14

Den lille konsollen som kunne

Mange er fortsatt svært glad i Nintendos vesle GameCube.

Evan-Amos/Gamer.no

Vi skal «bare» tolv år tilbake i tid i ukens episode av Retro Crew, til da Nintendo GameCube ble lansert i Norge. Are og Jostein snakker om lanseringen, spillene som kom ut, og hva som gjorde GameCube til en interessant konsoll.

Dette var blant annet første gang Nintendo benyttet seg av et optisk drev istedenfor en «cartridge»-inngang, og det var også første gang at de ga ut en konsoll med to joysticker istedenfor én.

For å høre lydfilen direkte må du ha Adobe Flash installert og javascript aktivt. Du kan imidlertid laste ned og spille av filen i MP3-format herfra: Last ned lydfilene i stedet.
Denne er nok dyr.

GameCube ble aldri en kjempestor hit, men det er en konsoll mange av oss ble glad i. Til dags dato er det også den eneste konsollen med håndtak. Flere konsoller burde ha håndtak, mener Rad Crew-gjengen.

I studio denne uken sitter altså Are Ness Fløgstad og Hostein Hakestad.

Gått glipp av tidligere episoder?

Retro Crew er et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no. Du kan blant annet treffe gjengen på Facebook. Her er de tre forrige episodene:

Vi mimrer om et av de viktigste skrekkspillene
Det merkeligste Mario-spillet noensinne?
Another World er fremdeles slående, 23 år etter utgivels

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil.

Siste fra forsiden