Den nedlastbare utgaven av Grand Theft Auto V sliter

Nettsted rapporterer om grafikkproblemer i PlayStation Store-versjonen.

Selv om den heldigitale tidsalderen strømmer stadig nærmere, er det tydeligvis fremdeles noen gode grunner til å holde seg til DVD- og Blu-ray-formatet enda. Mandag meldte vi for eksempel om at Rockstar selv gikk ut med en advarsel om å ikke installere begge Grand Theft Auto V-platene på Xbox 360, siden dette ville føre til sen innlasting av teksturer og objekter i spillet.

Nå kan nettstedet Digital Foundry melde at også den heldigitale PlayStation Store-utgaven av spillet sliter med å henge med i svingene, med flere av de samme problemene. Det teknologifokuserte nettstedet forteller dog at problemene ikke er like store som om man installerer begge Xbox 360-platene, men de er fremdeles ikke vanskelig å få øye på. En sammenligningsvideo av problemene kan du se nederst i artikkelen.

Det går stort sett greit

Det er dog ikke hårreisende dramatisk, skal vi tro nettstedet.

Stort sett går det greit. (Bilde: Rockstar)

– Vi må understreke at pop-in slik vist i videoen ikke er konstant, og inntreffer bare for fullt når man kjører med bånn gass gjennom de travleste gatene. Det er stort sett fraværende når man kjører omkring i mindre oppbygde områder, og forsvinner nesten helt når man beveger seg til fots. I tillegg er det ikke slik at plate-versjonen slipper helt unna pop-in; små objekter som bokser og telefonkiosker kan dukke opp under synkroniserte høyhastighetsløp i de samme gatene, men det går trygt an å si at det aldri blir like ille i de verste tilfellene, skriver nettstedet.

Problemene skyldes mest sannsynlig at PlayStation 3-maskinen ikke klarer å strømme data kjapt nok fra harddisken, mens den platebaserte utgaven kan kompensere for dette ved å streame data både fra platen og harddisken.

Ingen pop-ins i disse offisielle skjermbildene. (Bilde: Rockstar)

Nesten som smurt

Resten av begivenhetene runde Grand Theft Auto Vs lansering 17. september har stort sett gått Rockstars vei. Utvikleren kan meske seg i et gilde av uhyre positive anmeldelser fra kritikere – også fra vår anmelder – samt en overflod av skryt fra spillere. I går skrev vi om at spillet hanket inn 4,7 milliarder kroner på første salgsdag, noe som gjør at det ligger an til å slå flere salgsrekorder.

Internasjonalt har det dog oppstått en debatt om det avgjort grusomme og problematiske innholdet. Særlig har fremstillingen av kvinner vært et hett tema for mange, og enkelte mener spillet fremmer kvinneforakt.

Les også: – Grand Theft Auto V er tidenes dyreste spill Les også: Slik er Grand Theft Auto V-kartet

Sammenligning av PlayStation 3-utgavene av Grand Theft Auto V – heldigitalt og diskbasert.

Siste fra forsiden