– Den største overhalingen av flerspiller siden Modern Warfare

Call of Duty: Ghosts får massevis av nyheter.

I går ble flerspillerdelen av Call of Duty: Ghosts presentert av Activision, og denne gangen loves vi «den største overhalingen av flerspiller siden det originale Call of Duty: Modern Warfare».

Ny seier for likestillingen

En av de store nyhetene er muligheten til å skape din egen soldat fra bunnen av. Du får skreddersy våpen og utstyr som vanlig, men også utseendet til soldaten din. Activision lover over 20 000 kombinasjoner, inkludert hoder, kroppstyper og – for første gang i seriens historie – kjønn. Dermed får også kvinnelige soldater innta de moderne slagmarkene.

I tillegg til å lage din egen soldat kan du også lage et helt team med opp til ti unike soldater. Disse kan du også skreddersy, og når du spiller i den nye Squads-modusen styres de enten av datamaskinen eller vennene dine. Det ser også ut til at du får bestemme den datastyrte spillestilen til gruppemedlemmene dine.

Den nye Cranked-modusen.

I Squads kan du spille alene eller i samarbeid med opp til fem spillere, og det blir også mulig å spille i konkurransemodus.

Spillmiljøer i endring

Etter å ha sett skyskrapere kollapse i neste Battlefield, er det ikke overraskende at Infinity Ward også har noe lignende på gang for Call of Duty: Ghosts. De forskjellige spillmiljøene vil ha ulike «dynamiske hendelser» som kan aktiveres av spillerne og endre hele spillmiljøet.

Slik fungerer Clan Wars.

En annen nyhet er en mobilapplikasjon som gir spillerne en ekstra skjerm å forholde seg til. Her kan du for eksempel gå inn og gjøre endringer på gruppen din midt i en kamp. Hvis du er med i en klan kan du også bruke denne applikasjonen til å styre med klanrelaterte ting, og den byr på en egen konkurransemodus som kalles Clan Wars.

Video fra gårsdagens presentasjon.

– Vi legger hjerte og sjel i det å gjøre Call of Duty: Ghosts flerspiller så god som overhodet mulig på både denne og den neste generasjonen. Med alle mulighetene til å skreddersy spillet, det nye Create-a-Soldier-systemet, dynamiske hendelser i spillmiljøene, nye «perks» og «killstreaks», taktiske spilleranimasjoner, den nye Squad-modusen, klanstøtte både i spillet og på mobil, er dette den komplette online-opplevelsen, mener produsent Mark Rubin hos Infinity Ward.

Under artikkelen kan du se en fersk flerspillertrailer for Call of Duty: Ghosts. Spillet lanseres 5. november for dagens konsoller og PC, og kommer også til Xbox One og PlayStation 4 «i år». Microsofts nye konsoll kommer imidlertid ikke til Norge før i 2014.

Les også vår sniktitt på Call of Duty: Ghosts.

Les også
Anmeldelse: Call of Duty: Ghosts
Helt ny låt fra Eminem, visstnok.

Siste fra forsiden