– Denne generasjonen har vart for lenge

Square Enix tror mange konsollutviklere har emigrert til mobil- og nettlesermarkedet.

Hvis vi tar en titt på kalenderen ser vi at det snart har gått sju år siden den nåværende konsollgenerasjonen ble sparket i gang. Lanseringen av Xbox 360 markerte generasjonsskiftet fra PlayStation 2-, GameCube- og Xbox-æraen, og brakte med seg flere av de tingene vi konsollspillere tar for gitt i dag, slik som nettspilling, trofeer og HD-grafikk.

Nå er det likevel mange som ønsker å se fremover mot neste generasjon. Square Enix’ teknologisjef, Julien Merceron, føler likevel at det nå har gått for lang tid, og tror at flere utviklere har skiftet beite som følge av den unormalt lange generasjonen.

– Denne generasjonen har vart alt for lenge. Dette sier jeg fordi du normalt sett har en mengde utviklere som begynner å jobbe med et spill som kanskje ikke fullfører arbeidet, men som så venter til neste generasjon og hopper på den plattformen i stedet. Men dette kan man ikke gjøre med denne generasjonen. Dermed hoppet disse utviklerne dit gresset er grønnere, nemlig iOS og nettlesere. Flere av disse kommer neppe tilbake til konsollene, fortalte Merceron til nettstedet GamesIndustry.biz (via Eurogamer).

Square Enix nye spillmotor, Luminous Studio.

– Så du kan se på det slik at takket være Microsoft og Sony, og denne lange generasjonen, har disse nye systemene rukket å få et fotfeste før neste generasjon begynner.

Skiller seg fra David Cage

Man kan dermed si at Merceron har et vidt forskjellig syn fra David Cage som tidligere i år uttalte at han ikke brydde seg så mye om neste generasjons konsoller.

– Dersom vi kunne ha fortsatt med PlayStation 3 i fem år til , ville det vært helt i orden for min del, sa Cage i et tidligere intervju.

Etter alt å dømme nærmer vi oss sakte men sikkert neste generasjon. Ryktene svirrer som bananfluer rundt de neste konsollene fra Microsoft og Sony, og allerede i høst deiser Nintendo Wii U ned på markedet.

Det kan også hende Merceron bare er litt ekstra ivrig på å teste ut Square Enix nye spillmotor, som selskapet avduket for en måneds tid siden.

Les også: – Neste generasjons konsoller er uinteressante Les også: EA: – Hva skal vi med PlayStation 4?

Siste fra forsiden