Denne gjengen skal «speedrunne» over 150 spill innen søndag

Awesome Games Done Quick er igang igjen, og har allerede samlet inn over 3 millioner kroner til veldedighet.

Gjengen bak nettstedet Speed Demos Archive arrangerer også i år en veldedighetsuke der de streamer 24 timer i døgnet frem til 14. januar. I skrivende stund er de allerede godt i gang, etter oppstarten søndag kveld.

Om du vil følge med kan du se det hele utspille seg i videovinduet over, eller på deres egne hjemmesider.

Det er faktisk 154 spill som skal i ilden i løpet av dagene. Vi tipper at noen av høydepunktene blir spill som The Legend of Zelda: Breath of the Wild på søndag 14. januar, og Bloodborne og The Legend of Zelda: Ocarina of Time på lørdag 13. januar og. Også norske Owlboy har fått plass på årets skjema, og kan sees 12. januar.

For dem som har fulgt racet de siste årene kan det være litt skuffende at Super Metroid ikke dukker opp i år, siden det har blitt en tradisjon å donere for å enten redde dyrene på slutten av spillet, eller ofre dem for å spare tid.

Store donasjonssummer

Det er Prevent Cancer Foundation som skal få donasjonene som strømmer inn fra seere verden over. Allerede nå har de nådd tre millioner kroner, og skal vi spå basert på tidligere år er det sannsynlig at beløpet blir mye høyere. Med donasjonene kan man også påvirke enkelte ting i noen av spillene.

«Speedrunning» vil si å komme seg gjennom spill så raskt som mulig, noe som i de fleste tilfeller krever en uhyre god kjennskap til spillene. Her brukes alle knepene i boka for å barbere bort sekunder av totaltiden, i noen tilfeller også kjente smutthull i programeringen. Skulle du fremdeles stusse litt over konseptet kan vi melde om at «speedruning» kan være svært så underholdende å se på – gi det et forsøk.

Timeplanen for når de 154 spillene skal spilles kan du se her »

Awsome Games Done Quick kjører slike arrangementer to ganger i året, vanligvis i januar og i juni.

Er du forresten en kløpper i Super Mario 64?
En «speedrunner» er villig til å betale 8000 kroner for å komme til bunns i denne Super Mario 64-glitchen »

Siste fra forsiden