– Det ble en slags betatest

Double Fines uferdige iOS-spill ble sluppet flere uker for tidlig.

Hva gjør du når det halvferdige spillet du jobber med plutselig ligger ute for salg uten at du eller noen andre er klar over det? Double Fine opplevde nettopp dette i forrige uke da det nylig annonserte iOS-spillet Middle Manager og Justice plutselig var tilgjengelig på App Store.

Det uferdige spillet ble raskt trukket tilbake igjen, men ikke før plenty av ivrige mobiltrykkere rakk å laste det ned. Ikke akkurat det du ønsker skal skje når du fremdeles har en drøss med problemer å fikse.

– Så, jeg var på toget til jobb da teknologilederen ringte meg opp og sa «Hei, ehh, så det ser ut som om spillet er lansert i alle regioner.» Jeg svarte bare «Hva!?», forteller spillets prosjektleder Kee Chi til Gamasutra.

Middle Manager of Justice ble sluppet flere uker for tidlig.

Chi tar selv på seg skylden for den utidige publiseringen. Den lanserte utgaven stammet fra en kode Double Fine leverte til Apple for gjennomgang og kvalitetssikring for en stund siden. Prosessen er slik at man må spesifisere en slippdato ved levering. Chi og resten av teamet satte begynnelsen av september som en midlertidig dato, men var aldri helt sikre på om denne kunne nås. Etter at de leverte spillet fant de ut at det fremdeles var mange ting som måtte fikses, men ønsket ikke å trekke tilbake den innleverte koden i tilfelle Apple fanget opp noen problemer de hadde oversett.

Det Double Fine-teamet ikke innså var at den midlertidige datoen fremdeles var gjeldende.

Gjorde situasjonen om til en betatest

Chi forstod at når katten først er ute av sekken er det vanskelig å stappe ned igjen. I stedet for å gå inn i krisemodus bestemte gjengen seg for å snakke til spillerne på en rekke forum, blant annet sitt eget, der de forklarte situasjonen. De oppfordret samtidig spillerne til å teste ut spillet og melde om eventuelle problemer.

– Det hele ble vel nesten til en betatest. Jeg mener, jeg vil gjerne vite det om folk finner problemer som vi ikke har avdekket internt, slik at vi kan fikse de, forteller Chi.

Så langt har spillerne vært velvillige og har gitt tilbakemelding på alt fra tekniske problemer til gratisspillmodellen. Faktisk skal tilbakemeldingen ha ført til at spillet nå er mindre begrenset for de som vegrer seg for å åpne lommeboken.

Middle Manager of Justice skal etter planen komme ut på ordentlig om et par uker, forhåpentligvis i en litt mer polert utgave enn den som florerer blant de mest ivrige mobilspillerne akkurat nå.

Les også: Bli sjefen til superheltane Les også: Double Fine annonserer nytt spill

Siste fra forsiden