– Det er mange som jobber med The Last Guardian

Studiosjefen avkrefter ryktene om at storspillet har «gått i dvale».

Det er lenge siden vi har sett noe fra The Last Guardian, det neste spillet fra skaperne av de kritikerroste PlayStation 2-klassikerne Ico og Shadow of the Colossus. I 2011 forlot hoveddesigneren Fumito Ueda Sony, men skulle visstnok jobbe videre med spillet som frilanser. I 2012 ble vi forklart at tekniske utfordringer hindret spillet i å bli vist på E3.

Men i februar sa Fumito Ueda at spillet fortsatt var under utvikling under hans ledelse, hos et «utrolig talentfullt team.»

Spillet har ikke vært å finne på årets E3 heller, og da GameTrailers spurte Sony-topp Jack Tretton om dette svarte han følgende:

– Det flotte med våre verdensomspennende spillstudioer er at vi har så mange prosjekter fra så mange forskjellige team. Prosjekter forsvinner aldri helt. The Last Guardian har ikke blitt borte, men er i dvale akkurat nå.

– Fortsatt under utvikling

I ettertid har imidlertid sjefen for Sony Worldwide Studios, Shuhei Yoshida, bekreftet at utviklingen fortsatt er i full sving:

Var spillet for ambisiøst for PlayStation 3?
Sony Interactive Entertainment

– Spillet er absolutt i live. Hvis du besøker vårt japanske studio vil du se mange mennesker som jobber med det. Men som Fumito Ueda sa for et par måneder siden, ønsker vi å være helt sikre neste gang vi introduserer spillet til publikum, sier han til spillnettstedet C&VG.

Det kan være dette betyr at The Last Guardian kommer til PlayStation 4 i stedet for PlayStation 3, som opprinnelig planlagt. Alt tyder i alle fall på at vi må smøre oss med tålmodighet en stund til. Spillet ble først annonsert i 2009, så venting er noe tilhengerne av Uedas unike spill dessverre er godt vant med.

Yoshida prøver å forklare forsinkelsen med at spillutvikling er vanskelig, og at utviklerne har vært svært ambisiøse. Men Uedas unike visjon er samtidig noe som sikrer at Sony ikke vil droppe spillet på tross av «virkelig vanskelige tekniske utfordringer». Det faktum at Sony stadig blir spurt om The Last Guardian virker i seg selv som en motivasjonsfaktor:

– Jeg setter stor pris på at folk fortsatt gleder seg til spillet. Det er virkelig positivt, sier Yoshida.

Om du ønsker å vite hvorfor folk gleder seg til The Last Guardian, kan du jo lese anmeldelsen av PlayStation 3-versjonene av Ico og Shadow of the Colossus. Vi tok dessuten en titt på The Last Guardian på Tokyo Game Show i 2010.

Les også: Snart klart for Ico på Vita

Merk: Da artikkelen først ble publisert hadde vi ikke sett Yoshidas uttalelse. Vi har derfor oppdatert artikkelen med den nye informasjonen.

Les også
Angry Birds blir kart-racer

Siste fra forsiden