Det fargerike eventyrspillet Rime har omsider fått slippdato

Kommer til PC, PlayStation 4 og Xbox One i mai, og så til Nintendo Switch.

I 2013 annonserte utvikler Tequila Works eventyrspillet Rime, som den gang skulle være en PlayStation 4-eksklusiv tittel. Nesten fire år senere skal spillet omsider lanseres, og nå blir det i tillegg å finne på PC og Xbox One.

Rime ser ikke ut til å mangle på sjarm.
PlayStation Europe

I en pressmelding denne uken kunngjorde Tequila Works og utgiver Grey Box at Rime vil lanseres den 26. mai, både digitalt og fysisk i butikk. En Nintendo Switch-versjon er også på vei, men slippdatoen for denne er foreløpig ikke fastsatt.

For de som tenker å vente på Switch-utgaven påpekte Grey Box at denne blir en god del dyrere enn de tre andre versjonene, men nøyaktig hvorfor er noe uklart:

– Vi setter priser for våre produkter basert på kostnadene knyttet til utvikling og publisering for hver enkelt plattform, forklarte utgiveren i en kort uttalelse til Eurogamer.

Gåteløsning i fargerike omgivelser

Rime er et utforskningseventyr, som ved første øyekast minner om en blanding mellom The Legend of Zelda, ICO og The Witness. I rollen som en ung gutt våkner spillere opp på en øde øy, der man må løse en rekke gåter og puslespill for å avdekke øyas mange hemmeligheter.

Spillet er inspirert av det solstekte landskapet rundt Middelhavet, og som vi ser i traileren over skal de fargerike omgivelsene og spillets lydspor sette tonen for det Tequila Works lover at skal være en dypt personlig reise.

Rime er et av flere indie-spill som kommer til Switch i år.
Nintendo avduket nylig over 60 spill på vei til konsollen »

Siste fra forsiden