Det første spillet i den nye Total War Saga-serien kommer i april

Sega har bekreftet slippdatoen for Thrones of Britannia.

Sega

Syv måneder etter at Sega trakk sløret av sin nye Total War Saga-satsing har utgiveren bekreftet slippdatoen for seriens første innslag. Thrones of Britannia skal lanseres 19. april og blir tilgjengelig i digital utgave på PC for 375 kroner. I enkelte deler av verden kommer det også i fysisk utgave, men foreløpig gjelder dette ikke i Norge.

Klare til kamp.
Sega

Ved siden av å røpe datoen åpnet Sega for forhåndsbestilling av spillet, og helt frem til lanseringen kan man plukke opp Total War Saga: Thrones of Britannia med ti prosent avslag på prisen. Utgiveren kunngjorde videre at 25 prosent av fortjenesten fra forhåndsbestillinger vil gå til War Child UK – en veldedig organisasjon som gir bistand til barn rammet av krig.

En mer konsentrert kampanje

Total War Saga er Segas ferskeste spillsatsing på strategifronten, og et sidesprang fra den populære Total War-serien. Spillene skal ta for seg mindre, mer konsentrerte perioder fra historien, og det begynner altså med kampen om de britiske øyer mellom år 878 og 1066

I Thrones of Britannia får spillere ta del i den brutale kampen som på den tiden utspilte seg om den britiske tronen. Valg og konsekvenser blir ifølge utvikler Creative Assembly en viktig del av opplevelsen, og i hver kampanje får spillere skape sin egen historie basert på valgene de foretar seg.

Variasjon har også vært viktig for Creative, og Thrones of Britannia skilter med ti spillbare fraksjoner. Akkurat hvilke det er snakk om er enda ikke bekreftet, men vi loves blant annet konger og krigsherrer fra England, Irland, Skottland og Wales, samt vikingene fra nord.

Vi skuet nylig tilbake på Total Wars historie.
Strategiserien var bedre før, mener vår skribent »

Siste fra forsiden