Kjemp om den britiske tronen i Total War-seriens neste historiske sidesprang

Se traileren for Total War Saga: Thrones of Britannia.

I sommer avslørte Creative Assembly en ny spillsatsing kalt Total War Saga. Sidesprangene fra den populære strategiserien skal ta for seg mindre, mer konsentrerte perioder fra historien, og nå har utvikleren trukket sløret av satsingens første innslag.

I Thrones of Britannia møtes blant annet vikinger og angelsaksere til dyst.
Sega

Total War Saga: Thrones of Britannia er satt til De britiske øyer i år 878, i tiden etter vikingenes invasjon, der en rekke fraksjoner skal få kjempe om tronen:

– De norrøne krigsherrene har trygt etablert seg, men kongene av England, Irland, Skottland og Wales har sine egne ambisjoner – spesielt Kong Alfred av Wessex. Britannia er fullt av muligheter, og på det mest detaljerte kampanjebrettet i Total War-seriens historie får spillere sette kursen for det moderne Storbritannia, lyder spillets offisielle beskrivelse.

Kortere kampanje

Som del av Total War Saga-pakken er Thrones of Britannias kampanje noe kortere enn spillene i hovedserien. Innholdet strekker seg fem til år 1066, og ifølge Creative er spillet på størrelse med Fall of the Samurai-utvidelsen til Total War: Shogun 2.

Totalt er hele ti spillbare fraksjoner inkludert i spillet. Så langt har utvikleren bekreftet angelsaksere, vikinger og diverse gæliske klaner, og flere vil bli avslørt i månedene som kommer.

«When you play the game of thrones, you win or you die.»
Sega

På sine nettsider forteller Creative at Thrones of Britannia en frittstående tittel, som ikke krever at man eier noen andre Total War-spill. Sidespranget bygger på motoren fra Total War: Attila, men utvikleren lover flere forbedringer som skal legge til rette for en mer polert opplevelse.

Spillets første trailer – som du kan se over – setter scenen for kampanjen, mens det første glimtet av «gameplay» skal komme utpå våren. Lanseringsvinduet er foreløpig satt til «en gang i 2018», og spillet blir da å finne på PC.

Vi skuet nylig tilbake på Total Wars historie.
Strategiserien var bedre før, mener vår skribent »

Siste fra forsiden