Det kansellerte pek-og-klikk-spillet Warcraft Adventures har lekket

Spillet ble nesten ferdigutviklet i 1998 før Blizzard sa stopp.

Blizzard

Mot slutten av nittitallet jobbet Blizzard med et pek-og-klikk-spill kalt Warcraft Adventures: Lord of the Clans. Dessverre ble spillet kansellert i 1998, da Blizzard-toppene fikk kalde føtter.

Warcraft Adventures ble nesten helt ferdig.
Blizzard

Nå, 18 år etter, har en nesten ferdig versjon plutselig dukket opp. En russisk forumbruker lastet for noen dager opp spillet på nettstedet Scroll of Lore. Spillet skal være helt spillbart, med halvferdige mellomsekvenser og stemmeskuespill.

I skrivende stund er ikke nettstedet oppe, men alle som kan litt nettsnoking vet antageligvis at spillet er å finne andre steder. Merk at du neppe er på den rette siden av loven om du pusler med spillet, selv om det er usikkert hva Blizzard kan eller vil gjøre med situasjonen. Skulle du ønske å prøve litt, kan det være nyttig å lese noen tips fra Reddit-bruker Schlafrok om hvordan man kan få det gamle spillet til å kjøre på moderne maskiner.

Hang ikke med

Warcraft Adventures: Lord of the Clans skulle fortelle historien om orken Thrall og hans liv fram til han ble «Warchief» for horden. Som du kan se av skjermbildene, lignet spillet andre pek-og-klikk-spill fra perioden, slik som The Curse of Monkey Island.

Warcraft Adventures.
Blizzard

Spillet ble kansellert av flere grunner. Planen var egentlig å slippe spillet i 1997, men røk på noen tekniske problemer og designproblemer. Blant annet kom teamet frem til at store deler av spillet måtte skrives om, etter at 1997-fristen var løpt ut. Blizzard-toppene innså at spillet ikke hang med på sjangerens utvikling etter å ha sett mer moderne eventyrspill som Grim Fandango dukke opp. Dermed la de prosjektet på hylla.

– Jeg tror at et av de store problemene med Warcraft Adventures var at vi faktisk laget et tradisjonelt eventyrspill, og det folk – og vi også – forventet av et eventyrspill, endret seg i løpet av prosjektet. Og da vi kansellerte det var det fordi vi så på det og innså at det ville ha vært bra tre år tidligere, fortalte Bill Roper om kanselleringen til GameSpot.

Historien om Thrall ble likevel fortalt senere, men da som en bok i stedet for et spill. Boken, kalt Warcraft: Lord of the Clans, ble gitt ut i 2001.

Warcraft Adventures er ikke det eneste Blizzard-spillet som har blitt kansellert sent i utviklingen:
Actionspillet Starcraft: Ghost ble også kappet, men ikke før vi fikk tatt en titt på spillet »

Siste fra forsiden