Shadow Gambit: The Cursed Crew

Det neste fra Desperados III-utvikleren bytter ut cowboyer med sjørøvere

Sanntidstaktikkspillet Shadow Gambit lover endeløs frihet til å spille som du vil.

Mimimi Games har markert seg som en kløpper innen sjangeren sanntidstaktikk, med herlige spill som Shadow Tactics og Desperados III på CV-en. Utviklerens neste spill bygger videre på suksessformelen, og slenger på enda mer frihet til å spille akkurat som du vil.

Les vår anmeldelse av Desperados III »

Splitte mine bramseil

Shadow Gambit: The Cursed Crew – som spillet heter – inviterer på sjørøvertokt i en verden full av overnaturlig tematikk. Mimimi går med andre ord litt vekk fra de mer realistiske settingene i sine forrige spill. Som Gamer.no fikk se under en presentasjon i forrige uke, forblir hovedopplevelsen riktignok stort sett den samme som i både Shadow Tactics og Desperados III.

Du får vite hva fiender ser og hører, og må velge hvordan du skal takle enhver situasjon.
Mimimi Games

I korte trekk skal spillere navigere seg gjennom en rekke forskjellige brett for å utføre ulike oppdrag. Brettene er stappfulle av fiender som patruljerer frem og tilbake, og sniking er alfa og omega.

Denne gangen får man velge mellom hele åtte spillbare figurer – alle med unike våpen og overnaturlige egenskaper. Under presentasjonen fikk vi se tre av disse. Afia kan forflytte seg lynraskt fra sted til sted og Mr. Mercury forsvinner til en annen dimensjon og hopper frem for å overraske fiender. Gaëlle kan bruke kanonen sin til å skyte medhjelpere til andre steder på kartet eller fiender til sin sikre død.

Frihet til å velge

Før hvert oppdrag får du en oversikt over området du skal innta. Deretter må du velge hvilke pirater du ønsker å ta med deg, basert på hvordan du ønsker å løse utfordringene som venter. Det hele kan så takles i sanntid eller ved bruk av diverse tidsmanipulerende evner – som å sette alt på pause eller spole tiden tilbake.

Som nevnt lover Shadow Gambit enda mer frihet enn i tidligere Mimimi-spill. Dette gjelder både for valg av figurene du spiller som, men også i hvilken rekkefølge man takler oppdragene og hvordan man løser hvert av dem. For eksempel kan du selv velge hvor på kartet figurene dine begynner og hvor de forlater området når oppdraget er utført.

Se litt spilling fra Shadow Gambit: The Cursed Crew.

Med de overnaturlige evnene du har å leke med – se en smakebit i traileren til høyre – kan det ved første øyekast virke som om Shadow Gambit ikke blir like utfordrende som for eksempel Desperados III. Mimimi-sjef Dominik Abé fortalte imidlertid at vanskelighetsgraden kommer an på hvordan du velger å spille.

Mimimi har forsøkt å lage et spill som er mer tilgjengelig for spillere som kanskje ikke har så mye erfaring med sanntidstaktikk. Samtidig har Shadow Gambit et høyere såkalt «skill ceiling», som betyr at drevne fans kan finne mange flere og mer avanserte kombinasjoner og taktikker for å takle oppdragene.

Hvordan det hele fungerer får vi se en gang senere i år. Shadow Gambit: The Cursed Crew skal etter planen lanseres i løpet av 2023, men har foreløpig ikke fått noen mer nøyaktig dato. Spillet kommer til PC via Steam og Epic Games Store, PlayStation 5 og Xbox Series X/S.

Ubisofts sjørøverspill er utsatt igjen.
Skull and Bones kommer nå tidligst til sommeren »

Siste fra forsiden