Mimimi Games

Over og ut for studioet bak Desperados III og Shadow Gambit

Mimimi Games-grunnleggerne ønsker seg mer tid til familie.

15 år etter grunnleggelsen har Mimimi Games kunngjort planer om å stenge sine dører. Shadow Gambit: The Cursed Crew blir dermed stående som utviklerens aller siste spill.

Via Mimimis nettsider forklarer studiosjef Johannes Roth at de siste årene som utviklere har blitt en utfordring for både han og medeier Dominik Abé. Spesielt har det blitt vanskelig å balansere arbeidsmengden med familieliv, sier Roth.

Shadow Gambit blir Mimimis siste spill.
Mimimi Games

– Som grunnleggere og sjefer har det blitt mer og mer vanskelig å finne en balanse mellom å oppfylle interne forventninger for studioet og å være tilgjengelige for våre unge familier. Det å nå mål for kvalitet, studiokultur og ledelse krever et konstant energinivå som vi rett og slett ikke kan levere lenger.

Roth takker for støtten studioet har fått siden alt begynte i 2008. Blant annet har Mimimi levert Shadow Tactics og Desperados III, som begge ble svært populære blant fans av sanntidstaktikk. Mens sjangeren har fungert bra for studioet, påpeker Roth at den byr på egne utfordringer ettersom den ikke tiltrekker seg et like stort publikum som andre.

– Vi må også erkjenne at våre fremtidige produksjonskostnader stiger raskere enn potensielle inntekter innenfor vår sjanger. Økningen i pengepress og risikonivå er ikke lenger bærekraftig.

Mens Mimimi begynner prosessen med å slukke lysene, lover utvikleren å fortsette med Shadow Gambit en stund til. Spillet skal få oppdateringer for å fikse feil, samt helt nytt innhold før utgangen av året.

Hva studioets ansatte angår kommer Roth og Abé til å gjøre det de kan for å hjelpe folk med å finne nye jobber. Etter lanseringen av Shadow Gambit i august kunne Mimimi også dele ut bonuser til samtlige ansatte, for å assistere med overgangsperioden.

Vi likte Shadow Gambit godt.
Spillet manglet imidlertid retning, og gikk seg litt vill på veien mot mål »

Siste fra forsiden