Det nye Steam-samfunnet er lansert

Valve har også gjort endringer på Greenlight.

Valve har nå lansert sin nye versjon av Steam-samfunnet. Profilsidene ser ut til å være rimelig urørt, men vennelisten har fått en egen side hvor tidslinjen til vennene dine har fått mye større plass. Her kan du også se ting som skjermbilder og videoer som vennene dine publiserer. Apropos skjermbilder, bildene du har lagt ut legges nå inn på en bildevegg.

Hvert spill har nå fått sin egen spillsentral («hub», hvis du bruker Steam på engelsk), altså en stor side som blander brukerskapt innhold som modifikasjoner og tilleggspakker, diskusjon om spillet, skjermbilder brukere har tatt og så videre. Her vil populært og godt likt innhold havne i toppen, så forhåpentligvis kan få et raskt inntrykk av hva som er verd å følge med på.

De ulike kategoriene har også fått egne undersider slik at du slipper å bruke den rotete hovedsiden for å finne det du vil ha. Det er også nytt at man kan diskutere spill uten å gå inn på det uavhengige Steam-forumet. Du kan se en liste over nyhetene på Steam-samfunnet.

Dette var jo supernyttig.

Greenlight blir Redlight?

Valve har også gjort noen endringer med Steam Greenlight, som ble lansert for noen dager siden. Her var det meningen at uavhengige spillskapere skulle få vise frem spillene som de ønsket å ha på Steam, og så skulle folk stemme over hvilke de ville ha. Dette skulle være gratis, men nå har Valve bestemt seg for å ta betalt for tjenesten. Grunnen skal være at alt for mange misforstår hensikten til systemet, eller bare legger inn tulleprosjekter.

Inntektene vil de imidlertid donere til Child's Play, en veldedig organisasjon som kjøper inn leketøy og spill til sykehus i USA. Det koster hundre dollar, altså cirka 580 kroner, å legge inn et prosjekt på Greenlight, og når du har betalt kan du legge inn nye prosjekter gratis. Hvorvidt folk stemmer på prosjektet ditt og det faktisk kommer på Steam er et annet spørsmål.

Valve har også endret måten man kan surfe gjennom prosjektene på. I stedet for å få se en lang og rotete liste over alle de over 700 prosjektene inne til vurdering får du i utgangspunktet kun se en liste bestående av tolv nye og gamle prosjekter. Du kan imidlertid få en fullstendig liste over spillene på systemet ved å klikke deg inn på «siste» eller «most recent».

Les også: Steam vil selge nytteprogrammer
Les også: Utviklerne håver inn under Steam-salgene

Siste fra forsiden