– Det pågår en budkrig om rettighetene til en ikke-animert Pokémon-film

Storstudioene skal være i svært interesserte i å lage en «ekte» Pokémon-film.

Illustrasjonsbilde av Pokémon Go.
The Pokemon Company

Ifølge The Hollywood Reporter pågår det en budkrig mellom flere store filmaktører om rettighetene til å produsere en realfilm-versjon av Pokémon. The Pokémon Company har ikke landet på et studio ennå, men flere skal være interesserte i å snappe opp rettighetene.

Nettstedet har snakket med kilder som tror at Legendary Entertainment kan være vinneren av budkrigen, med Warner Bros. hakk i hel. Sony skal også ha meldt interesse for filmen, men det nevnes ikke hvordan de ligger an i løypa.

Det blir neppe som dette fan-lagde konseptbildet, men hvem vet.
GamesGrabr.com

Et potensielt problem for Legendary er sine kinesiske eiere, Wanda. Kina og Japan har hatt et turbulent forhold, særlig med tanke på Kinas ambisjoner om å kreve retten på store deler av Sør-Kina-Havet. Dette har blødd over på kulturfronten, der Kina endte opp med å bannlyst japanske filmer i tre år. Forbudet ble nettopp opphevet, men det er ikke utenkelig at stemningen kan bli laber mellom det kinesiskeide produksjonsselskap og japanske Pokémon Company.

Verken The Pokémon Company eller noen av de nevnte produksjonsselskapene har kommentert ryktene.

Animasjonsarven

Om det faktisk blir en realfilm av Pokémon, følger den i fortsporene til enlang rekke av animasjonsfilmer. Den første storfilmen debuterte i 1999 og oppnådde stor suksess den gang, etterfulgt av en rekke filmer med lavere produksjonsbudsjett.

Filmmediet er ikke det eneste som snuser på muligheten for å blande Pokémon inn i vår reelle verden. I fjor annonserte The Pokémon Company at de hadde hyret inn Niantic – best kjent for Google-spillet Ingress – til å lage et spill kalt Pokémon Go. I mobilspillet går man ut i den virkelige verdenen og jakter ned lommemonstrene basert på hvor de befinner seg.

De neste spillene i serien er ikke langt unna.
Pokémon Sun og Moon kommer senere i år »

Siste fra forsiden